יום שלישי, 17 באוגוסט 2021

קציצות עם אננס





יש מאכלים שעולים על שולחננו רק בימי שישי או בחג או כמובן שיש אורחים..זהו אחד מהמאכלים הללו,הוא טעים  ומיוחד .
ו
אז למתכון:

סיר שיכול להכנס לתנור...
לקציצות
300-400 גרם עוף טחון
כף חרדל דיז'ון חלק
כף אבקת מרק בצל
3 כפות רוטב סויה
2 כפות פירורי לחם
2 כפות סולת
3 כפות רוטב צילי
2 שיני שום כתושות
חצי צרור כוסברה קצוצה
מלח ופלפל שחור  לפי הטעם
רבע כפית ג'ינג'ר יבש
לערבב הכל יחד וליצור קציצות

בסיר לטגן 3 בצלים, כשהם מתחילים להזהיב להניח עליהם את הקציצות  ולבשל ללא נוזלים 2 דקות. להפוך בעדינות גם לצד השני. המטרה כאן היא לתת לקציצות סגירה.
 להוסיף קופסה גדולה של אננס משומר ביחד עם הנוזלים.
ולהוסיף קופסת פטריות מסוננת מנוזלים.
להכניס לסיר עוד 2 כוסות מים, להביא לרתיחה ולתבל באותו התיבול ששמנו בקציצות, אבל ללא החרדל!!! לבשל 20 דקות.
לאחר זמן הבישול להעביר לתנור שחומם מראש ל180 לעוד 25 דקות. את הסיר להכניס לא מכוסה.
תהנו...(:


יום חמישי, 12 באוגוסט 2021

שיפודי סלמון בשומשום ופרג!


מנת דג מרשימה וחגיגית..המתכון נולד תוך כדי הכנת דגים לשבת,החלטתי להקצות חלק מהדגים להכנה בתנור. השרתי אותם במרינדה הוספתי שומשום ופרג ויצא מעולה....טיפ חשוב לחיתוך מרובע של הדג הוא לעבוד עם הדג כאשר הוא קפוא למחצה, העור יתלש בקלות ותוכלו לחתוך לקוביות יפות.
 למרינדה שמתי: 4 כפות רוטב סויה
כף  שטוחה חרדל דיז'ון חלק
5 כפות דבש
 כפית תערובת גראם מסאלה
3 כפות שמן.

לשפד את הקוביות על שיפוד קטן ולהניח בתבנית רחבה כאשר המרינדה נמצאת בה. להכניס למקרר לשעה,כאשר מדי פעם הופכים את השיפוד ,כדי שכל צד יקבל קצת ממהמרינדה.
לחמם תנור ל200 מעלות , לפזר על הדג שומשום שחור ולבן  והוספתי גם פרג שלם. לאפות 15 עד 20 דקות.
בחג ניתן להגיש זאת על  עיגול תפוח אדמה צלוי, מעל לשים ריבת בצל ומעליו שיפוד של דג.
בתאבון













Powered By Blogger