יום חמישי, 14 בנובמבר 2024

כרישה ממולאת פריקה



לשבת רציתי להכין מנה צמחונית חדשה והתלבטתי מה להכין, לא רציתי אורז כי הייתה מנת אורז לארוחה ואז עלה לי רעיון למלא בפריקה שאני מאוד אוהבת. 
חיפשתי מתכונים ברשת ומצאתי את המתכון של נוף שכל מתכון שלה שהכנתי יצא מדהים. אז מעתיקה לכם את המתכון שלה כלשונו,זה נמצא במאקו . לא שיניתי כלום במתכון למעט צורת המילוי:) היא הכינה משולשים ולי זה היה יותר מדי התעסקות אז הכנתי רגיל. מילאתי וגילגלתי לצורת סיגר .
תהנו♥

חומרים ל 4-6 סועדים

5 גבעולי כרישה יפים
1 כוס דובדבנים טריים מגולענים

למילוי:

1/2 1 כוסות פריקה (חיטה ירוקה)
חופן פטרוזיליה קצוצה
חופן חמוציות או דובדבנים מיובשים
1 בצל מגורר גס
2 כפות סילאן
2 כפות רכז רימונים
1/4 כוס שמן זית
1 כף מלח
1/2 כפית בהרט
1/4 כפית קינמון
פלפל שחור לפי הטעם

לרוטב:

3 כפות שמן זית
2 כפות סילאן
2 כפות רכז רימונים
מעט מלח
1/2 2 כוסות מים

+ מעבירים את הפריקה לקערה, ממלאים במי ברז ומשרים למשך שעה. מסננים היטב ומעבירים לקערה.
+ בינתיים חותכים את קצה הכרישה הקרוב לשורש על מנת לחשוף את הטבעות. מורידים את החלק העצי מהצד השני הקרוב לעלים (הוא בדרך כלל יותר כהה בצבע). חוצים את הכרישה לאורך עד למרכזה.
+ ממלאים סיר גדול בשפע מים ומביאים לרתיחה. מבשלים את הכרישות כ-8 דקות בסיר מכוסה ומעבירים למי קרח, לעצירת הבישול.
+ מוסיפים לפריקה המסוננת את יתר חומרי המילוי ומערבבים לתערובת אחידה.
+ מחממים תנור ל-220 מעלות על תכנית טורבו.
+ מפרידים את טבעות הכרישה ומשטחים לעלים מלבניים על משטח עבודה (את החלקים הפנימיים הקטנים שומרים בצד לריפוד הסיר). מניחים כף מהמילוי בקצה כל מלבן ומקפלים את הפינה פנימה לצורת משולש. ממשיכים לקפל עד לקצה ואם יש שארית קטנה, חותכים אותה בסכין חדה.
+ מרפדים סיר רחב ושטוח שמתאים גם לתנור בעלי הכרישה הקטנים ומסדרים עליו את המשולשים הממולאים. מפזרים ביניהם את הדובדבנים המגולענים.
+ מערבבים בקערה את חומרי הרוטב ויוצקים מעל לכרישה, כך שהנוזלים יגיעו עד ל-2/3 מגובה המשולשים (את היתר שומרים). מכסים, מכניסים לתנור החם ואופים במשך 40 דקות.
+ מוציאים את הסיר, יוצקים את שארית הרוטב כך שיגיע שוב ל-2/3 מגובה המשולשים (אם צריך מוסיפים עוד מים), מכסים וממשיכים לאפות 40-60 דקות נוספות.

קישור למתכון המקורי נמצא פה


 

יום ראשון, 3 בנובמבר 2024

לחם ממולא בכל טוב....

הכנתי כמה פעמים את המתכון הזה.   את ההשראה למתכון קיבלתי מאביבה פבקו ממאסטר שף הראשון.
.ובימים חמים אלו  מנה זו יכולה להיות ארוחת ערב נהדרת... רק שבקיץ אני ממלאת את הלחם בפטריות וגבינות כמו שתראו למטה, ומגישה עם סלט של עלים ירוקים. את הגרסה עם המרק אני מגישה בחורף!!! אבל, יש כאלו שאוכלים מרק גם בקיץ....אם אתם שייכים לקבוצה הזו,אתם מוזמנים להכין.
טיפ שלי, את המרק לתבל יותר ואל תפחדו להוסיף תבלינים שנראים לכם מתאימים כי התיבול כפי שרשום במתכון הוא די תפל
                                                                           למרק
                                                                        2 עגבניות
                                                                     2 פלפלים אדומים
                                                                       1 פלפל חריף
                                                                        2 שיני שום
                                                                           1 בצל
                                                                           שמן זית
                                                   מלח ופלפל שחור, אני הוספתי 
                                                                 מעט מוסקט מגורר

1 לחם אחיד
50 גרם גבינת פרמזן
לכופתאות
100 גרם גבינת ריקוטה
1 חלבון
5 כפות קמח לבן
מלח פלפל
חמאה

                                                        אופן ההכנה

1. קוצצים את הבצל ומטגנים בשמן זית.
2. מוסיפים את העגבניות והפלפלים, חתוכים לקוביות ומטגנים עוד קצת.
3. מוסיפים 2 שיני שום ומים עד כיסוי מלא של הירקות ועוד כוס, מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומבשלים 30 דקות.
4. מורידים מהאש וטוחנים בבלנדר.
5. מעבירים את המרק דרך מסננת לקבלת מרקם חלק ומוסיפים חצי מיכל שמנת מתוקה.
6. חוצים את הלחם לאורכו ומרוקנים את שני החצאים.
7. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-10 דקות, מוציאים, מורחים בחמאה ושום ומפזרים את הפרמזן על כל הלחם, ואופים עוד 10 דקות.

מכינים את הכופתאות:1. מקציפים את החלבון ומוסיפים לו את הגבינה, הקמח, מלח ופלפל
2. בעזרת 2 כפיות יוצרים כופתאות ומכניסים למים רותחים ל -3 דקות. מוציאים ומסננים ומטגנים בחמאה עד להזהבה.

להגשה:מוזגים לכל חצי לחם מרק ומוסיפים את הכופתאות

את החצי השני של הלחם,מילאתי בכמה סוגי פטריות ופרמז'ן.



ואפילו הכנתי גרסה קטנה יותר מלחמניות ביס

                          אז מי שבדיאטה יכול להסתפק במנה קטנטנה.


בתאבון

וחייבים תמונה של עוגת השבוע(:





תפוחי אדמה בדבש ואספרסו



המתכון של אבי ביטון הנהדר, ואם אני רואה שזה מתכון שלו אני לא מהססת ומכינה אפילו אם המתכון נשמע מוזר...כבר הכנתי פרגיות בקפה,  עוף עם עראק שיצאו מעלפים,כיאה לאבי ביטון.

גם המתכון הזה יצא נהדר.
בבקשה:

תפוחי אדמה בדבש ואספרסו
 4 שיני שום קלופות וכתושות
1/2 כוס סילאן     או רבע כוס דבש.
100 מ"ל אספרסו כפול או 1/2 כוס קפה שחור (1/2 כוס מים + כפית שטוחה קפה שחור).אני שמתי קפה שחור.
עלים מ 3 ענפי טימין
1/4 כוס שמן זית מלח, פלפל שחור גרוס
 1 ק"ג תפוחי אדמה מזן דזירה  בקליפתם, חתוכים לרבעים   אני קילפתי כי לא אוהבים עם קליפה אצלי.
1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומרפדים תבנית תנור בנייר אפיה
 2. שמים בקערה גדולה את כל המרכיבים - למעט תפוחי האדמה - ומערבבים היטב.
מוסיפים את תפוחי האדמה ומערבבים.
 3. מעבירים לתבנית, עוטפים ברדיד אלומיניום ואופים כ 70 דקות עד שתפוחי האדמה שחומים ורכים. 
בתאבון.
המתכון ממגזין שף של ראש השנה.