יום שלישי, 3 ביוני 2025

קיש מנגולד וגבינה מעושנת

 








אחד  הקישים הטעימים שהיו בחג.
שימו לב שאת המנגולד לא מבשלים לפני אלא משתמשים בו חי,קצוץ בלי גבעולים.

לבצק:

125 גרם חמאה קרה לקוביות
200 גרם קמח מנופה
1/2 כפית מלח
כפית סוכר
3 כפות מים קרים
1/2 כפית חומץ
להכין את הבצק במיקסר או במעבד מזון.לרדד אותו על תבנית קיש 28 ולהכניס למקפיא לרבע שעה, ואז לאפות אפייה עיוורת.

ז"א
לשים משקולת על גבי הפאי ,כגון שעועית יבשה  לשים עליו נייר אפייה ועליו את השעועית ( לא לזרוק אותה אלא להשתמש בה כל פעם שצריך להכין בצק קיש)
לאפות את הבצק 20 דק,ואז להוריד משקולת ולתת לבצק עוד 15 דקות עד שיזהיב קצת ואז לשפוך את המלית

מלית:

 1מיכל שמנת מתוקה לבישול
2 ביצים
3 כפות  קורנפלור
100 גרם גבינת ריקוטה
1/2 כפית מלח
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
וכוס גבינה מגוררת איזה שיש לכם ....(פרמז,ן,מוצרלה...)כל הטעמים הולכים פה.
אני הוספתי מוצרלה מעושנת מגוררת 
וגם על תחתית הקיש שמתי פרוסות מוצרלה מעושנת
וצרור מנגולד בלי גבעולים,שטוף נקי וקצוץ ויבש מנוזלים
לערבב הכל יחד ולשפוך בזהירות על הקיש ולהחזיר לאפייה לעוד ארבעים דק בערך. לבדוק שהקיש יציב והשחים יפה ואז להוציא .
האפייה בחום של 180 
שימו לב שמנגולד מפריש הרבה נוזלים ולכן תנו לפאי את הזמן להאפות ולהתייצב .
בתאבון♥
















3 תגובות:

  1. המתכון לא מובן. לאפות את הבצק (על איזה חום?) עם שעועית ונייר אפייה מעליו?

    השבמחק
  2. כתוב הכל ברור, לאפות עם נייר אפייה עליו ומעל הנייר אפייה לשים משקולת. הכל כתוב במתכון :)גם את מידת החום כתוב...

    השבמחק

Powered By Blogger