יום שישי, 24 במרץ 2023

קציצות כרובית ופורטבלו


קציצות נהדרות שמתאימות לקיטו ולפסח. מאוד אהבו אצלי בבית.

למתכון:

כרובית קטנה שטופה ונקייה מגוררת בפומפיה 

4פורטבלו גדולות מגוררות אף הן 

את שניהם שמים בקערה ונוסיף:

כף סויה מתוקה

כף סויה רגילה

2כפות צ׳ילי מתוק

כף אבקת שום גבישי

כף  שטוחה אבקת מרק בצל

מעט פלפל שחור ומעט מלח 

חופן צנוברים

כוס חד פעמי  של שקדים טחונים 

ו3או 4 ביצים,תלוי בגודל הביצה 

את הכל לערבב לעיסה הומוגנית .




לשים נייר אפיה על תבנית התנור ולשמן אותו. ליצור קציצות מהעיסה ולהניח על הנייר. אם הקציצות לא מתחברות ,אפשר להוסיף עוד שקדים טחונים .להכניס לאפייה עד שהן משחימות. בערך20 דק בחום180. כשהתנור היה חם מראש.  

בתאבון❤️❤️


 

2 תגובות:

  1. נשמע מעולה. אני סולד מסויה בכל צורה שלה, לכן אני כמעט לא נוגע בירקות מוקפצים במסעדות "על הדרך". צ'ילי מתוק ובכלל אוכל מתוק כמנה עיקרית, לא עובר לי במוח. אבל המתכון שלך מעולה, פשוט אחליף את התיבול בדברים אחרים.
    חג שמח
    מה זה "קיטו"?

    השבמחק
  2. היי. הקציצות טעימות גם ללא הסויה והצ׳ילי. קיטו זו תזונה שלא אוכלים פחמימות וסוכר והיא מורכבת בעיקר משומן,בשר,וירקות.

    השבמחק