יום רביעי, 1 בפברואר 2012

בויוס של מיקי


מאפים טעימים טעימים. לזלול כשהם חמים.  או להכניס למקפיא.

חומרים
200 גרם חמאה רכה

100 גרם גבינה צהובה מגוררת (אמנטל, גרוייר

100 גרם גבינת קשקבל מגוררת

150 גרם גבינה כחושה לאפייה (כנען או טוב-טעם) מפוררת

2 ביצים

1 כפית מלח

250 גרם (13/4 כוסות) קמח

10 גרם (1 שקית) אבקת אפייה

לציפוי:

1 ביצה טרופה שומשום



ההכנה:

מערבלים חמאה, גבינות, ביצים ומלח במיקסר עם וו גיטרה לתערובת אחידה. מוסיפים קמח ואבקת אפייה, ומערבלים כדקה עד לקבלת בצק חלק ומעט דביק.

עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות.

מחממים תנור ל-190 מעלות.

מרדדים את הבצק על נייר אפייה לעלה בעובי 1/2 ס”מ. מברישים בביצה ומפזרים מעל שומשום ו/או קצח. חותכים לקוביות בגודל 3 סמ בעזרת גלגלת פיצה, ומסדרים בתבניות מרופדות בנייר אפייה במרווחים של 1 ס"מ (הבויוס מתנפחים מעט באפייה).

אופים כ-20 דקות עד להזהבה.

מגישים מיד או מצננים היטב ושומרים בכלי אטום במקפיא עד חודש. .

גיוונים:

הבויוס הן פתרון נהדר לניצול שאריות  גבינה שנותרו במקרר. ואפשר לגוון בתוספות
מוסיפים לבצק כ-1/3 כוס זיתים מגולענים קצוצים דק או עגבניות מיובשות קצוצות דק.

מפזרים על הבויוס זעתר, אורגנו, מיורן, תימין או כל תבלין או עשב שאוהבים.

טיפ לקבלת קוביות יפות ומדויקות כדאי להכניס את הבויוס (אחרי ההברשה בביצה ופיזור הציפוי) למקפיא ל-10 דקות ורק אז לחתוך.

המתכון של מיקי שמו.



5 תגובות:

  1. מאיוש זה פשוט נראה מעלף!!
    אני מאדדדדדדדדדדדדדדדדד אוהבת מאפה כזה. זה בעצם כמו בורקס אבל עם בצק שאני מעדיפה הרבה יותר.

    תכניסי את זה גם לקטגוריות של שבועות

    השבמחק
  2. תודה יקירתי. גם אני אוהבת את זה מאוד. לגבי הכנסה לקטגוריה... ברגע שאני רושמת את זה תחת תווית מאפים אי אפשר להוסיף אותו לעוד קטגוריה או שאני טועה...ניסיתי וזה רושם רק אופציה אחת

    השבמחק
  3. ואם אין לי גבינה כחושה? מה לשים במקום?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי . לא ניסיתי בלי גבינה כחושה,אבל אולי גבינה לבנה או קוטג' יתאימו .המאפה הזה הוא משאריות גבינות אז לא נראה לי שזה יהרוס....בהצלחה. תחזרי לדווח♥

      מחק