עוגיות משגעות. מעולות אחרי הקפאה.
ההכנה
כאמור אני שמתי רק פקאן.
מקור המתכון ויולה גורן. מקפה ויולה
3/4 2 כוסות גדושות קמח 3/4 כוס אבקת סוכר...100 גרם, אני שמה קצת פחות. 200 גרם חמאה רכה 1/3 כוס + כף שמן | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
למילוי העוגיות: ממרח חלבה, נוטלה או ריבה |
מחממים תנור ל-160 מעלות. במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים קמח, אבקת סוכר וחמאה לתערובת פירורית. מוסיפים שמן ומעבדים בלחיצות קצרות (פולסים) רק עד לקבלת בצק אחיד. מגלגלים את הבצק לכדורים בקוטר 3 ס"מ ומניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה. נועצים את הבוהן במרכז כל כדור ליצירת גומה עמוקה, כמעט עד התחתית. | ||
אופים ומרכיבים: אופים 15-20 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להזהיב (הן אמורות להישאר בהירות). מצננים. ממלאים את הגומות בממרח חלבה, נוטלה או ריבה (בעזרת שקית זילוף קטנה או כפית). שומרים בכלי אטום בשכבה אחת, מחוץ למקרר |
מקור המתכון ויולה גורן. מקפה ויולה
הבצק ללא ביצים בכלל? רק כדי להיות בטוחה מתכננת להכין מחר
השבמחקתןדה,
יעל
היי יעל. אכן אין ביצים במתכון.
השבמחק