יום חמישי, 9 בפברואר 2012

כדורי בשר מטוגנים בציפוי שומשום שחור ולבן


המתכון הוא של אהרוני. מתכון מוצלח מאוד!
מצרכים
750 גרם עוף טחון
3 בצלי שאלוט קצוצים דק
2 שיני שום קצוצות דק
2 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
½ כוס עלי כוסברה קצוצים
½ קולרבי בינוני קצוץ דק
1 ביצה 1
חלמון ביצה 2
כפות רוטב סויה
3 כפות קורנפלור
מלח, פלפל שחור טחון טרי
מעט אבקת צ'ילי חריף
לציפוי:
½ כוס גרגיר שומשום לבן ½ כוס גרגירי שומשום שחור
הכנה:
-מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה ומקררים כשעה. -מרטיבים את הידיים וצרים מהתערובת כדורי בשר קצת יותר קטנים מכדורי פינג-פונג. -מערבבים את שני סוגי השומשום ומפזרים אותם על צלחת שטוחה. -טובלים את הכדורים בצלחת השומשום ומגלגלים אותם כך שהם יהיו מצופים לגמרי. מטגנים אותם בשמן עמוק וחם כשלוש-ארבע דקות. מגלגלים אותם תוך כדי הטיגון עד שהשומשום שחום מעט. להגשה: משפדים כל שלושה כדורים על שיפוד במבו ומגישים עם רוטב סויה חריף.
ועכשיו, תמונות מארוחה חגיגית שהתקיימה אצלנו אתמול 














2 תגובות:

  1. ואו, מאיה, הכל נראה פשוט נפלא! מאחלת לכם הרבה חגיגות ושתמיד יהיה טעים.

    השבמחק
  2. תודה יקירה, כשיהיה לי זמן אעלה תמונות ומתכונים לקומונה. שמחות לכל עם ישראל .אמן!

    השבמחק