יום שני, 26 במאי 2025

לחם תלישה


את הלחם הטעים הזה מחוברת "תנובה" הכנתי לחג.....מומלץ מומלץ בחום.


  • לבצק:
  • 4 כוסות (560 גרם) קמח
  • 1 כף שמרים יבשים או 30 גרם שמרים טריים מפוררים
  • 2 כפות סוכר
  • ½ כוס ( 120 מ"ל) חלב 3% שומן תנובה
  • 4 ביצים גדולות
  • 1 כפית מלח
  • 100 גרם חמאת תנובה רכה



  • למלית:
  • 200 גרם גבינת פטה עזים 16% שומן "פיראוס", מפוררת
  • 200 גרם גבינת טל העמק, מגוררת
  • ¼ כוס (60 מ"ל) שמן זית
  • 1 כף עלי אורגנו קצוצים
  • 1 כף עלי תימין מפוררים
  • ½ כוס זיתי קלמטה קצוצים גס
  • 2 שיני שום כתושות
  • פלפל שחור גרוס
  • להברשה:
  • 1 ביצה, טרופה עם קורט מלח
  • וקורט סוכר




התמונה של ‏מאיה יעקב‏.









אופן הכנה:

1. מכינים את הבצק: מתקינים במיקסר את וו הלישה. שמים בקערת המיקסר את הקמח, השמרים, הסוכר, החלב והביצים ולשים כ־ 3 דקות במהירות בינונית־נמוכה, עד לקבלת בצק. מוסיפים את המלח ולשים 3 דקות נוספות. מוסיפים את החמאה בהדרגה וממשיכים ללוש כ־ 5 דקות נוספות במהירות בינונית־גבוהה, עד שמתקבל בצק אחיד ורך מאוד שמתנתק מדפנות הקערה.
2. מקמחים את הידיים וקערה. מעבירים אליה את הבצק, מכסים בניילון ומניחים במקרר במשך 8-4 שעות.
3. מכינים את המלית: מערבבים את כל חומריה.
4. ממלאים ואופים: מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעלה בגודל 25×50 ס"מ. מורחים את הבצק במלית. חותכים את הבצק ל־ 5 רצועות ברוחב 10 ס"מ ומניחים אותן בערימה זו על גבי זו. חותכים הערימה ל־ 5 חתיכות באורך 5 ס"מ כל אחת. משמנים את התבנית ומעמידים בה את החתיכות, כך שהצדדים החתוכים שלהן פונים כלפי מעלה ומטה. מכסים בניילון או במגבת ומתפיחים כ־ 30 דקות, עד שהבצק ממלא יפה את
התבנית.
5. בינתיים מחממים את התנור ל־ 190 מעלות.
6. מברישים את פני המאפה בביצה ואופים כ־ 25 דקות, עד שהוא מזהיב היטב.

יום שלישי, 13 במאי 2025

קיש ארטישוק וחציל מעושן

שבועות לפנינו...הנה מתכון לשולחן החג או לסתם פינוק של יום חולין:).אחד הטארטים הטעימים שאכלתי♥ כל מתכוני שבועות זמינים לכם ברשומות הבלוג♥
תהנו



לבצק:


130 גרם חמאה קרה לקוביות
200 גרם קמח מנופה
1/2 כפית מלח
כפית סוכר
4 כפות מים קרים
חצי כפית פפריקה מעושנת
1/2 כפית חומץ...זה בצק מעולה שאני תמיד משתמשת בו לקיש.והפעם הוספתי פפריקה מעושנת להדגשת הטעם הקלוי
לקרר ולרדד לתבנית פאי 26 או לתבנית ארוכה. אם מכינים בתבנית ארוכה נשאר מעט בצק לעוד פאי אישי.
להקפיא היטב לפני האפייה ולהכניס לתנור בחום של 180 מעולת לאפייה עיוורת.




למלית:
לקלות חציל על האש, לרוקן  ולערבב עם כפית של פסטו.ומעט פפריקה מעושנת.
שקית של תחתיות ארטישוק חתוכות לרבעים, זילפתי עליהם שמן זית והכנסתי לתנור לריכוך של 25 דקות. לתנור להכניס גם ראש שום שלם.
אחרי שסיימנו עם הכנת הירקות אפשר להרכיב את הקיש.
על הבצק האפוי למחצה למרוח את תערובת החציל הקלוי והפסטו. עליהם להניח את רבעי הארטישוק  מעל הכל לשפוך רויאל שאותו מכינים כך:

לסחוט לקערה את ראש השום שקלינו, לערבב עם 2 ביצים, קופסא של שמנת מתוקה, 2 כפיות קורנפלור, 200 גרם ריקוטה
מלח, פלפל שחור ומוסקט מגורר. את הכל לערבב במטרפה ולשפוך בעדינות על הקיש.
 לפזר מעל גרעיני חמניה  ואפשר גם זרעי פשתן.ואפשר גם לשלב חצאי עגבניות שרי, לאפות עד שזה מוכן.    אני אופה בחום של 180.  אם נשאר לכם  רויאל, אל תזרקו, שימו אותו בפשטידה או מעל ספגטי מוקרם בתנור... לא לזרוק!

תמלאו את הקישים שלכם בירקות ופחות בגבינות(:
למי שמעוניין להכין ריקוטה בבית אני מצרפת קישור שאני מכינה לפיו. הכנת ריקוטה בבית  והתודות למגי המקסימה(:

בתאבון וחג שבועות שמח וטעים