יום רביעי, 14 בפברואר 2024

אוזני המן




ט"ו בשבט מאחורינו ופורים מתקרב... אז למי שרוצה להתחיל להכין אוזני המן,הנה המתכון שאני אוהבת מאוד. יש המון גרסאות לבצק אוזני המן, יש בצק שמרים,בצק פריך,עם חלמון,עם שמנת... בקיצור יש המון. אני אוהבת את הבצק הזה ,פשוט וטעים.

אני אוהבת להכין אותם ב2 צבעים.





אני מכינה מהמתכון של קרין גורן.
אני לא שמה ביצה במתכון.



המתכון
200 גרם חמאה
חבילה של אבקת סוכר
2 כוסות גדושות קמח
מעט מלח
וניל.
לבצק כהה להוסיף רבע כוס קקאו.
בתאבון











ללוש לבצק ולמלא במליות האהובות עליכם. אצלנו אוהבים נוטלה.!
 יש עוד מתכון שהוא מוצלח מאוד לטעמי והכנתי אותו שנה שעברה וזה המתכון של ברי סייג מ"טאטי" שכל מתכון שלו מצויין.
הנה הוא כאן:

אוזני המן 

60 יחידות בערך

רכיבים: 
 (100 גרם) אבקת סוכר 
270 גרם חמאה רכה 
3 כוסות + 3 כפות גדושות (450 גרם) קמח לבן 
1 כפית שטוחה (2 גרם) אבקת אפיה 
1/4 מכל (60 מ"ל) שמנת מתוקה 
1/2 כפית תמצית וניל איכותית 

אופן הכנה: 
1. שמים את אבקת הסוכר והחמאה בקערת המערבל בעל וו הגיטרה ומתחילים לערבל במהירות נמוכה עד שמתחילים להווצר פירורים.

 מוסיפים את הקמח ואת אבקת האפיה וממשיכים לערבב. מוסיפים את השמנת ותמצית הוניל ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד. מכסים את הקרעה בניילון נצמד ומחאסנים במקרר לשעה. 
2. מרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפיה. 
3. מקמחים משטח עבודה, מוציאים את הבצק ומרדדים אותו בעזרת מערוך למלבן גדול בעובי 3 מ"מ. קורצים מהמלבן עיגולים בכוס בקוטר 6 ס"מ, בעזרת כפית מניחים במרכז כל עיגול מלית, סוגרים ומהדקים לצורת משולש. מניחים את האוזניים בתבניות, שומרים על מרווחים ביניהן ומאחסנים את התבניות שעה במקרר. 
4. מחממים את התנור לחום בינוני (180) . אופים את האוזניים כ 15-17 דקות עד שהן מזהיבות. מצננים ומגישים. 

ו

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Powered By Blogger