יום שני, 16 בספטמבר 2019

עוגיות שוקולד צ'יפס מקמח טף








לאחרונה התחלתי להכין דברים מקמח טף
אתם מוזמנים לקרוא עליו בגוגל,כמה הוא נפלא
וגם ללא גלוטן
הכנתי עוגיות נפלאות ,אחרי קריאה של כמה מתכונים שראיתי ברשת
יצרתי מישמש משלי ויצא משהו שכולם אהבו בבית

העוגיות הללו ,לא כמו עוגיות מקמח רגיל שיוצאות קריספיות ,הקמח הזה הוא כבד והעוגיות יוצאות נימוחות,כמו עוגיות טחינה

לעוגיות:
חצי כוס שמן קוקוס
שלוש כפות גדושות מאוד ,חמאת בוטנים
חצי כוס טחינה גולמית
רבע כוס סילאן
4 כפות סוכר קוקוס או חום...מי שאוהב מאוד מתוק יכול לשים עוד לנו זה הספיק
3 כפות סירופ מייפל
3 כוסות קמח טף בהיר
שקית אבקת אפיה
גרידת תפוז
מעט קינמון
ושוקולד ציפס...כמה שיותר
חצי כוס אגוזים קצוצים
רבע כוס מים
לערבב הכל לבצק..אם יבש מדי אפשר להוסיף עוד קצת מים
תטעמו את התערובת אם מספיק מתוק לכם....אין פה ביצים אז אפשר לזלול מהבצק:)
להכין כדורים ושטח מעט ולהניח בתבנית
לי הכמות הזאת הספיקה לשתי תבניות תנור
לאפות ב170 15 דק
ולהשאיר בתנור לעוד 10 דקות ,כשהתנור סגור
המתכון הוא טבעוני וללא גלוטן
אחרי כמה נסיונות עם הבצק,הכי טוב זה להקפיא את העוגיות אחרי ההכנה ולשלוף מהמקפיא כמה שתרצו לאכול.
אם משאירים אותם בטמפ' החדר הן די משנות את המרקם שלהם .
העוגיות האלה למעשה הן כמו חטיף אנרגיה עשיר בחלבון ,ברזל וסידן...ממליצה לקרוא על קמח הטף בגוגל.
תהנו♥




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Powered By Blogger