יום רביעי, 25 ביולי 2012
יום שלישי, 24 ביולי 2012
חצילים ממולאים גבינות
חם, חם, חם!!! מה קורה הקיץ הזה? אפילו אני, חובבת קיץ ידועה. לא יכולה לסבול חורף וקור, אפילו אני מתחילה לקטר שזה בלתי נסבל!!!
בחום הזה אין חשק וכוח להתעסק יותר מדי במטבח ובטח שלא להכביד על הקיבה במאכלים כבדים. הנה מאכל קליל, שלא מכביד ,ביחד עם סלט עלים קליל יש לכם ארוחת ערב נהדרת.
לאוהבי החצילים, מדובר במעדן של ממש. המתכון אינו מסובך ולוקח בדיוק 10 דקות.
כדי שיהיה לכם יותר קל,גם למתכון הזה ובכלל, הצטיידו בכף פריזיאן, זהו כלי מאוד שימושי אצלי.
את החצילים אני חותכת לחצי לאורכם ומרוקנת אותם בעזרת כף פריזיאן. את "בשר" החציל שמים בצד, לא לזרוק!!
וניגש להכנת המלית:
לטגן כרישה אחת, רק את החלק הלבן
להוסיף קוביות קטנות של קישוא
חצי צרור בצל ירוק קצוץ
את כדורי החציל ששמנו בצד
לטבל ב3 כפות סויה
2 כפות צ'ילי מתוק
מעט מוסקט מגורר
מלח ופלפל שחור
אחרי 10 דקות לכבות את האש ולקרר כמה דקות את המלית. להכניס לתוכה קוביות גבינה,איזה סוג שאתם אוהבים, אני שמתי בולגרית ופרמז'ן . אחרי הוספת הגבינה להעביר את המילוי לתוך החצילים. למרוח עליהם מעט שמן או לרסס למי שיש מרססת שמן. מי שאוהב שילוב של מתוק ומלוח יכול להכניס למלית גם חופן חמוציות.
לכסות את התבנית ולאפות 20 דקות בחום של 190. לאחר מכן להסיר כיסוי ולהמשיך לאפות עד שאתם רואים שהחציל התרכך והתבשיל קיבל צבע יפה.
תהנו
יום ראשון, 22 ביולי 2012
סלמון בתנור
אני שונאת דגים...שונאת לגעת, לנקות ולאכול, חוץ מ... מלך הדגים!!! הסלמון!!!
הדג היחידי שאני אוהבת ומסוגלת לאכול כל יום. הנה מתכון של 2 דקות הכנה ויש לכם מנה מצויינת להגיש לצד פירה או סלט.
7 חתיכות דג נקיות, להכניס למרינדה של:
3 כפות שמן זית
כף שומשום קלוי
4 כפות רוטב סויה
כף חרדל
כף דבש
וכף סילאן
קורט מלח.
עירית קצוצה
למרוח על הדג ולהכניס לתנור שחומם מראש ל200 מעלות ל25 דקות עד חצי שעה
יום רביעי, 11 ביולי 2012
פרגיות ממולאות בתרד ופטריות
מתכון מעולה שהמצאתי לקראת שבת...אני מאוד אוהבת פרגיות ,למעשה זהו החלק היחיד בעוף שאני אוכלת ולכן אני מחפשת כל הזמן גיוונים. וכך נולד המתכון הזה.
המתכון מתאים ל6 עד שמונה פרגיות.
למלית: חבילה של עלי תרד בייבי שטופים ומיובשים
בצל גדול קצוץ
חצי סלסלת פטריות שמפיניון.
2 שיני שום כתושות
כף אבקת מרק בצל
מעט אגוז מוסקט מגורר
3 כפות פירורי לחם
כף סולת
פלפל לבן
לטגן בצל עד להשחמה ולהוסיף את עלי התרד. לאחר שהעלים התכווצו והנוזלים התאדו להוסיף סלסלת פטריות קצוצה ולהמשיך לבשל עוד 10 דקות. להוסיף את שאר המרכיבים ולערבב היטב. חשוב שלא יהיו נוזלים במלית!
לטעום ולתקן תיבול אם צריך.
לקרר את המלית שעה כדי שיהיה יותר קל לעבוד איתה. המלית צריכה להיות די סמיכה.
ההרכבה" לקחת פרגית ולשים בה כף גדושה מהמלית. לסגור בעדינות ולהניח בתבית כשהתפר למטה.
להמשיך כך עם כל הפרגיות. אם נשארה מלית לשים אותה בתבנית בין פרגית לפרגית.
בקערה קטנה לערבב
3 כפות שמן
כף גדושה פפריקה
כפית שום גבישי ומעט מלח
למרוח כל פרגית בעדינות ולפזר מעל פירורי לחם. את שארית התיבול לערבב עם חצי כוס מים ולשפוך לתוך התבנית.
לכסות ולאפות 30 דקות, בחום של 190. במהלך האפייה להרטיב את הפרגית בנוזלים שהצטברו בתבנית. לאחר חצי שעה להוריד כיסוי ולאפות עוד 10 דקות.
בתאבון
וכרגיל... עוגת יום הולדת נוספת לחודש זה במשפחתנו...
ומבט פנימה...