יום שלישי, 11 ביולי 2017

עוגת דבש פסיפלורה

עוגה מדהימה בטעמה לכל אוהבי פרי התשוקה♥
ברי סייג הוא אחד השפים האהובים עלי ,כל מתכון שלו תמיד מצליח.
אז בבקשה,אחת העוגות הטובות שלו!! מתוך גיליון על השולחן.




התמונה של ‏מאיה יעקב‏.








חומרים

התמונה של ‏מאיה יעקב‏.

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  2. מקציפים ביצים, סוכר, קליפת תפוז ווניל במיקסר כ-5 דקות לקצף תפוח ובהיר.
  3. מערבבים בקערה מס’ 2 חמאה עם שמן לתערובת אחידה, מוסיפים אותה לקצף ומקפלים לתערובת אחידה.
  4. מערבבים בקערה מס’ 3 קמח, אבקת אפייה ושקדים טחונים ובקערה מס’ 4 - שמנת חמוצה ומיץ תפוזים. מוסיפים את תערובת הקמח מקערה מס’ 3 ואת תערובת השמנת מקערה מס’ 4 לסירוגין ובהדרגה לקצף שבקערת המיקסר ומקפלים ידנית בעזרת מרית. כשהמסה אחידה, מוסיפים דבש פסיפלורה ומערבבים.
  5. יוצקים את הבלילה לתבנית או לתבניות.
  6. אופים 35 דקות לתבניות אינגליש קייק ו-45 דקות לתבנית עגולה עד שהעוגה זהובה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש עם פירורים לחים.
  7. אפשר לצקת מעל מעט דבש פסיפלורה.

מתכון לדבש פסיפלורה:
חומרים לצנצנת של ליטר אחד:תוכן פרי מ-30-25 פסיפלורות (כ-1/2 ק”ג)
350 גרם (¾1 כוסות) סוכר לבן
  1. מסננים את תוכן הפרי לתוך סיר קטן ומוסיפים 1/3 מהגרעינים שסיננו.
  2. מוסיפים סוכר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות למרקם של דבש דליל מעט (106 מעלות במדחום סוכר). מקפים את הקצף הלבן שנוצר.
  3. מצננים לטמפ’ החדר ומעבירים לצנצנת או לבקבוק מעוקרים. שומרים במקרר עד חצי שנה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה