יום רביעי, 17 במאי 2017

כעכ ,עוגיות עיראקיות


התמונה של ‏מאיה יעקב‏.

לפני כמה שנים גיסתי היקרה הביאה לאזכרה של אבא שלה את העוגיות הללו.
הם היו כל כך טעימות שביקשתי ממנה את המתכון.
היא סיפרה שאלו עוגיות שחמותה לואיזה מכינה.
עברו הרבה שנים מאז, לואיזה היקרה כבר לא איתנו,אבל המתכון שלה כן. ♥
אלו עוגיות רכות שהם יותר סוג של לחם מאשר עוגיה...הטעם המיוחד שלהם מגיע מהחוויאג' אז לא לוותר עליו.


והנה המתכון של לואיזה ז"ל !

קילו קמח
חצי כוס שמן וחצי מרגרינה
50 גרם שמרים
1 אפיה
שתי כפות חוויאג' לאפייה
כף סוכר
חצי כף מלח
מים שתי כוסות עד שלוש...כמה שנכנס כדי לקבל בצק רך ונעים



התמונה של ‏מאיה יעקב‏.

את הכל ללוש היטב, להתפיח. כשהבצק תפח ליצור גלילים ולהניח להתפחה נוספת. לאפות ב180 עד שהן משחימות.

בתאבון♥
* אני מכינה את העיגולים ע"י רידוד וקריצת עיגולים...אין לי סבלנות לרצועה רצועה:)

תהנו♥



התמונה של ‏מאיה יעקב‏.


2 comments:

  1. תכיני לך. זה באמת כל כך טעים. למרות שכמה פעמים שהכנתי זה לא כמו איך שחמותה של גיסתי (לואיזה)הייתה מכינה....כנראה שלמתכונים של הסבתות של פעם היה מגע של קסם באוכל שלהם...ואותו,אי אפשר לשחזר♥

    השבמחק