יום שני, 6 בפברואר 2017

פאי אגוזים בטופי



התמונה של ‏מאיה יעקב‏.





את המתכון הטעים הזה פרסמה קונדטורית ביסקוטי ואני מיהרתי להכין:)
מתאים לחג המתקרב....תהנו♥






בצק פריך (לתבנית בקוטר 26) - מצרכים:
280 גרם קמח (2 כוסות)
50 גרם אבקת שקדים
150 גרם חמאה
80 גרם סוכר
1 חלמון
גרידה מתפוז אחד
אופן הכנה
 מערבבים את כל החומרים במעבד מזון או מיקסר עם גיטרה, עד קבלת מרקם אחיד.
מקררים את הבצק במקרר לפחות לשעה
מרדדים את הבצק לתבנית של פאי.
אופים את הקלתית בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ- 12 דקות, עד שמתחיל להזהיב
אגוזים בטופי
מצרכים:
300 גרם סוכר
140 מ"ל שמנת מתוקה
25 גרם חמאה
350 גרם תערובת אגוזים קלויים (אגוזי מלך, פיסטוק, שקדים קלויים, פקאן, בונדוק)
1 פקק תמצית וניל
1 כף ליקר אמרטו (לא חובה)

אופן הכנה
 ממיסים בסיר את הסוכר עד קבלת צבע זהוב והמסה מלאה של הסוכר.
מוסיפים לאט לאט את השמנת המתוקה תוך כדי ערבוב.
מוסיפים את החמאה, הליקר, ותמצית הוניל.
מוסיפים את כל האגוזים ומערבבים.
מפזרים את המלית על הקלתית
אופים 5 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה