יום שני, 4 בדצמבר 2017

כדורי סלרי פריכים







שוב אהרוני פרסם במדור שלו מתכון שהיתי חייבת להכין:)

החומרים הדרושים:
פירה סלרי ...שזה אומר להרתיח 3 ראשי סלרי גדולים...כשמוכנים ,לסנן מהמים ולמעוך לפירה עם קצת חמאה.
1/2 1 כוסות קמח
1 ביצה, פלוס חלמון מביצה נוספת
3/4 כוס גבינה מגוררת דק (פרמזן, אמנטל, צ'רר גרוייר)
מעט אגוז מוסקט
מלח, פלפל שחור גרוס
לציפוי:
פנקו או פירורי לחם
אופן ההכנה:
1. מניחים את הפירה בקערה, מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים לתערובת אחידה.
התערובת צריכה להיות נוחה לעבודה. אם היא רטובה ורכה מדי- מוסיפים עוד מעט קמח.
2. צרים כדורים קטנים, בקוטר של 2-3 ס"מ
3. מצפים את הכדורים בפנקו או בפירורי הלחם, ומטגנים בשמן עמוק וחם כמה דקות, עד שהם מזהיבים היטב. מסננים
4. אפשר להוסיף לתערובת הבסיסית גם 1/4 שקית פטריות פורצ'יני מיובשות, מושרות במים חמים חצי שעה, מסוננות וקצוצות דק.
אפשר להגיש עם רוטב חרדל-לימון:
מערבבים בקערית: 1/4 כוס שמן זית, 1 כף מיונז, 3 כפות מיץ לימון, מלח ופלפל שחור גרוס.
טובלים את כדורי הסלרי ברוטב ונהנים.
אני אפיתי ולא טיגנתי ויצא מעולה!!!!!!!

2 comments: