יום שישי, 2 בדצמבר 2016

מרק שום

בחורף יש אצלי הרבה מרקים.
המרק הזה כל כך טעים שהוא חוסל בשניות מרגע שהיה מוכן  ותתפלאו,אבל ממש אין לו טעם של שום...יש לו טעם פיקנטי שקשה לזהות .ואם לא תספרו מה יש בו,אנשים יתקשו לנחש...
                             



את המתכון מצאתי בגיליון ישן של לאשה,שיניתי אותו מעט כך שיתאים לטעמי האישי.


מרק שום:

4 ראשי שום סגורים בניר אפיה היטב ואפויים במשך שעה,עד שהם מתרככים.אחרי שהם מתקררים טיפה, לסחוט אותם על מנת לקבל את מחית השום הטעימה שנוצרה בפנים.

בסיר גדול מטגנים 2 בצלים גדולים, מוסיפים 20 שיני  שום  ואת מחית השום שסחטנו לפני. אני  מטגנת בשמן קוקוס.

אחרי הטיגון לשים מים ולהביא לרתיחה.להוסיף תפוח אדמה בינוני,מקולף.
להוסיף,כף אבקת מרק בצל,מוסקט מגורר,מלח, פלפל לבן. לבשל חצי שעה.  או יותר,עד לריכוך תפוח האדמה.להוסיף 2 כוסות חלב או חלב קוקוס ,או סויה. ולבשל עוד 5 דקות. לטחון הכל בבלנדר סטיק. לטעום ולתקן תיבול.

אני הכנתי בגרסה חלבית ולכן גם הוספתי בהגשה קצת שמנת!!! זה מעדן. ממליצה ללכת על הגירסה החלבית.
אפשר גם לפזר פרמז'ן בהגשה.או קרוטונים.

לבריאות.

וזה שקר ,לא אומר שלא אוכלים ואופים...אז לכל אלו שלא חברים שלי בפייסבוק,הנה תמונות מהתקופה האחרונה. ♥






תמונות מאירוח ערב בנות...שכולן קונדיטוריות אלופות ♥


















2 comments:

  1. הי, נדמה לי שאחרי 4 הראשים הנאפים בתנור,
    מוסיפים בשלב הבישול- 20 שיני שום ,ולא 20 ראשי שום( כפי שכתוב)
    האם זה תיקון נכון?
    כי אני משתוקקת להכין כבר !!!!

    השבמחק