יום שלישי, 7 במאי 2013

שוקי עוף ברוטב חמאת בוטנים וסילאן


לסוף השבוע חיפשתי מתכון קצת שונה לעוף...דפדוף בספרים העלה את המתכון הזה. מנה אינדונזית שמצאתי בספר של אבי ביטון!! שף,שכל מתכון שלו יוצא מעולה.
 אז הנה המתכון,תהנו.

המרכיבים:
לשוקיים:
1/4 כוס שמן
12 שוקי עוף, ללא העצם הבולטת
מלח, פלפל שחור גרוס
18 בצלצלי שאלוט, קלופים
2 כפות ג׳ינג׳י קצוץ דק
1 פלפל צ׳ילי, נקי מגרעינים וקצוץ
6 שיני שום, קצוצות

לרוטב:
1/2 כוס חמאת בוטנים
2 כפות סילאן
3 כפות רוטב סויה
2 כפות רוטב טריאקי
1.5 כוסות מרק עוף חם\ אפשרי מאבקה :)

להגשה:
100 גרם בוטנים קלויים, קצוצים

אופן ההכנה:
1. מכינים את שוקי העוף : בסיר רחב ושטוח, היכול להכיל בנוחות את שוקי העוף, מחממים את השמן ומטגנים את השוקיים        ארבע דקות מכל צד עד להזהבה. מתבלים במלח ובפלפל. מעבירים לצלחת.
2. מוסיפים לסיר את בצלצלי השאלוט ומטגנים עשר דקות עד להזהבה. מוסיפים את הג׳ינג׳ר, הצ׳ילי והשום ומטגנים עוד שתי דקות. מחזירים את השוקיים לסיר.
3. מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה את כל המרכיבים.
4. להרכבת התבשיל: יוצקים את הרוטב על שוקי העוף שבסיר ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה ארבעים וחמש דקות עד שהעוף רך והרוטב מסמיך; אם יש צורך, מוסיפים במהלך הבישול מרק רותח כדי שהרוטב לא ייערך. מפזרים בוטנים קצוצים ומגישים.
אני הכנתי משלב 4 בתנור. ופיזרתי בצל ירוק,גם בהכנה וגם בהגשה.

2 תגובות:

  1. מה אפשר לשים במקום ממרח בוטנים ?

    השבמחק
  2. כלום!!! הרי המתכון הוא עוף בחמאת בוטנים ומכאן כל הטעם שלו,אי אפשר להחליף במשהו אחרץ

    השבמחק

Powered By Blogger