יום רביעי, 11 ביולי 2012

פרגיות ממולאות בתרד ופטריות


מתכון מעולה שהמצאתי לקראת שבת...אני מאוד אוהבת פרגיות ,למעשה זהו החלק היחיד בעוף שאני אוכלת ולכן אני מחפשת כל הזמן גיוונים.  וכך נולד המתכון הזה.
 המתכון מתאים ל6 עד שמונה פרגיות.

למלית: חבילה של עלי תרד בייבי שטופים ומיובשים
בצל גדול קצוץ
 חצי סלסלת פטריות שמפיניון.
2 שיני שום כתושות
כף אבקת מרק בצל
 מעט אגוז מוסקט מגורר
 3 כפות פירורי לחם
כף סולת
פלפל לבן

 לטגן בצל עד להשחמה ולהוסיף את עלי התרד. לאחר שהעלים התכווצו והנוזלים התאדו להוסיף סלסלת פטריות קצוצה ולהמשיך לבשל עוד 10 דקות. להוסיף את שאר המרכיבים ולערבב היטב. חשוב שלא יהיו נוזלים במלית!
 לטעום ולתקן תיבול אם צריך.
 לקרר את המלית שעה כדי שיהיה יותר קל לעבוד איתה. המלית צריכה להיות די סמיכה.

ההרכבה" לקחת פרגית ולשים בה כף גדושה מהמלית. לסגור בעדינות ולהניח בתבית כשהתפר למטה.
להמשיך כך עם כל הפרגיות. אם נשארה מלית לשים אותה בתבנית בין פרגית לפרגית.
בקערה קטנה לערבב
 3 כפות שמן
כף גדושה פפריקה
כפית שום גבישי ומעט מלח
 למרוח כל פרגית בעדינות ולפזר מעל פירורי לחם.   את שארית התיבול לערבב עם חצי כוס מים  ולשפוך לתוך התבנית.
לכסות ולאפות 30 דקות, בחום של 190. במהלך האפייה להרטיב את הפרגית בנוזלים  שהצטברו בתבנית.  לאחר חצי שעה להוריד כיסוי ולאפות עוד 10 דקות.
בתאבון






וכרגיל... עוגת יום הולדת נוספת  לחודש זה במשפחתנו...
 ומבט פנימה...



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Powered By Blogger