יום חמישי, 10 במאי 2018

קיש ארטישוק וחציל מעושן

שבועות לפנינו...הנה מתכון לשולחן החג או לסתם פינוק של יום חולין:).אחד הטארטים הטעימים שאכלתי♥
תהנו



לבצק:


130 גרם חמאה קרה לקוביות
200 גרם קמח מנופה
1/2 כפית מלח
כפית סוכר
4 כפות מים קרים
חצי כפית פפריקה מעושנת
1/2 כפית חומץ...זה בצק מעולה שאני תמיד משתמשת בו לקיש.והפעם הוספתי פפריקה מעושנת להדגשת הטעם הקלוי
לקרר ולרדד לתבנית פאי 26 או לתבנית ארוכה. אם מכינים בתבנית ארוכה נשאר מעט בצק לעוד פאי אישי.
להקפיא היטב לפני האפייה ולהכניס לתנור בחום של 180 מעולת לאפייה עיוורת.




למלית:
לקלות חציל על האש, לרוקן  ולערבב עם כפית של פסטו.ומעט פפריקה מעושנת.
שקית של תחתיות ארטישוק חתוכות לרבעים, זילפתי עליהם שמן זית והכנסתי לתנור לריכוך של 25 דקות. לתנור להכניס גם ראש שום שלם.
אחרי שסיימנו עם הכנת הירקות אפשר להרכיב את הקיש.
על הבצק האפוי למחצה למרוח את תערובת החציל הקלוי והפסטו. עליהם להניח את רבעי הארטישוק  מעל הכל לשפוך רויאל שאותו מכינים כך:

לסחוט לקערה את ראש השום שקלינו, לערבב עם 2 ביצים, קופסא של שמנת מתוקה, 2 כפיות קורנפלור, 200 גרם ריקוטה
מלח, פלפל שחור ומוסקט מגורר. את הכל לערבב במטרפה ולשפוך בעדינות על הקיש.
 לפזר מעל גרעיני חמניה  ואפשר גם זרעי פשתן.ואפשר גם לשלב חצאי עגבניות שרי, לאפות עד שזה מוכן.    אני אופה בחום של 180.  אם נשאר לכם  רויאל, אל תזרקו, שימו אותו בפשטידה או מעל ספגטי מוקרם בתנור... לא לזרוק!

תמלאו את הקישים שלכם בירקות ופחות בגבינות(:
למי שמעוניין להכין ריקוטה בבית אני מצרפת קישור שאני מכינה לפיו. הכנת ריקוטה בבית  והתודות למגי המקסימה(:

בתאבון וחג שבועות שמח וטעים





2 comments:

  1. איך מכינים את הבצק,במעבד מזון? כמה זמן אפייה עיוורת? וכמה זמן אפייה עם המילוי?

    השבמחק
  2. את הבצק מכינים במעבד מזון או מיקסר. אפייה עיוורת בערך רבע שעה..אפייה עם המילוי ,עד שמוכן ומקבל צבע יפה♥

    השבמחק