יום שלישי, 16 במאי 2023

קיש עגבניות שרי, ארטישוק וקונפי שום


לכבוד שבועות שמתקרב אלינו...

קיש מדהים בטעמו. מומלץ בחום רב. המתכון של אלומה בליליוס.


המרכיבים (לתבנית קיש בקוטר 26 ס"מ):
לבצק:
125 גרם חמאה קרה לקוביות
200 גרם קמח מנופה
1/2 כפית מלח
כפית סוכר
3 כפות מים קרים
1/2 כפית חומץ
למלית:
8-10 תחתיות ארטישוק טרי או קפוא (לא להשתמש במשומר) חתוכים ל-4-5 רצועות
300 גרם עגבניות שרי (סלסה קטנה)
4 כפות שמן זית
2-4 ענפי טימין
1 ראש שום מפורק לשיניים אך לא מקולף
1/2 כפית מלח
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
לרויאל:
1 מיכל שמנת מתוקה לבישול
2 ביצים
50 גרם קורנפלור
150 גרם גבינת ריקוטה
1/2 כפית מלח
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
לתוספות:
200 גרם גבינת קממבר, לא חובה אם לא אוהבים
3 כפות צנוברים קלויים קלות
אופן ההכנה:
  1. הבצק: מכניסים למעבד מזון עם להב פלדה את קוביות החמאה הקרה, קמח מנופה, מלח, פלפל ומעבדים בפולסים קצרים עד להיווצרות פירורים קטנים.
  2. מוסיפים את הנוזלים וממשיכים לעבד בפולסים קצרים רק עד שכל הפירורים מתאחדים לכמה כדורים גדולים.
  3. מניחים על משטח עם יריעת ניילון נצמד את כדורי הבצק, סוגרים עם ניילון נצמד ומשטחים בעזרת היד את הבצק לצורת מלבן או מרובע. מכניסים למקרר למשך שעתיים לפחות.
  4. מרדדים את הבצק על משטח מקומח או על משטח של 2 יריעות נייר אפייה לעובי של חצי ס"מ ובקוטר של 35-40 ס"מ.
  5. מעבירים את הבצק לתבנית (בעזרת הנייר או בעזרת המערוך) ומהדקים אותו לתחתית ולדפנות. יש לדקור בעזרת מזלג את תחתית הבצק ולהשאיר בערך ס"מ נוסף בדפנות התבנית.
  6. מכניסים את הבצק לקירור נוסף של שעה או חצי שעה במקפיא.
  7. מוציאים את התבנית מהקירור ומניחים עליה יריעה של ניילון נצמד ועליו משקולת - מכסים בשעועית/ עדשים/ קמח ישן את תכולת הקלתית.

  8. בתנור שחומם מראש ל 160 מעלות טורבו, אופים את הקלתית 10 דקות, מוציאים את המשקולת ואופים 5 דקות נוספות. לאחר האפייה השנייה מוציאים את הקלתית ומצננים אותה כ-10 דקות מחוץ לתנור לפני הוספת המלית.

  9. המילוי: מסדרים על מגש את עגבניות השרי, רצועות תחתיות הארטישוק, השום ועלי התימין. בוזקים מעל הכל מלח, פלפל ושמן ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לכ-20 דקות או עד שהירקות מתרככים ומזהיבים.
  10. על גבי הקלתית מסדרים את תחתיות הארטישוק, העגבניות הצלויות, סוחטים את שיני השום למשחה חלקה ומפזרים בין הירקות.
  11. פורסים את גבינת הקממבר ומסדרים בין הירקות.
  12. רויאל: מערבבים את כל החומרים בעזרת מטרפה ידנית ושופכים רק עד פני השטח של הירקות כך שהכל יבצבץ למעלה ומפזרים את הצנוברים. אין צורך להוסיף את כל הרויאל, יש סיכוי גבוה שתישאר לכם מעט תערובת בצד.
  13. אופים את הקיש בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-45 דקות עד שהתערובת מתייצבת והקיש זהוב ויפה. 







2 תגובות:

  1. יאמווווו זה נראה מדהים
    וזה גם קיש מאד מאד מעניין מבחינת טעמים
    סיקרנת אותי לגמרי עכשיו

    השבמחק
  2. תודה יקירה. בבצק הזה יש חומץ מה שהופך אותו למאוד טעים ומיוחד.

    השבמחק

Powered By Blogger