יום שלישי, 3 בינואר 2012

פאי קרם קוקוס

אכלתי המון פאי ועוגות בחיי,אבל פאי כזה טעים לא אכלתי מזמן,המחמאה לפאי תקפה רק למי שחובב קוקוס(:


אז לעבודה...

בצק:

300 קמח
200 חמאה
100 אבקת סוכר
חלמון אחד
2 כפות שמנת מתוקה


מלית:
כוס סוכר
4 ביצים
20 גרם חמאה
גביע אחד של שמנת של פעם ועוד גביע קטן של שמנת רגילה, יש גביעים של חצי מנה.
כוס קוקוס קלוי, לקלות אותו במחבת עד שהוא מקבל צבע זהוב. להזהר לא לשרוף!!!
3 כפות חלב קוקוס. ...אפשר להוסיף יותר חלב קוקוס במקום חצי המנה של השמנת.....טיפ שאני עושה בחלב קוקוס, שמה אותו בתבניות לקרח ,מקפיאה ואז מחלצת ושומרת בקופסא בפריזר וכך יש לי כל פעם את הכמות הרצויה

אופן ההכנה:
לערבב יחד את כל חומרים לבצק אחיד להניח ל-15 דקות,
לשטח בתבנית פאי 24 , תחתית ושוליים.ולאפות אפייה עיוורת למשך רבע שעה.
בסיר לערבב היטב סוכר ביצים ושמנת חמוצה,
להוסיף קוקוס וחלב קוקוס ולבשל על אש בינונית כעשר דקות תוך כדי ערבוב . לא להרתיח.
להוריד מהאש להוסיף חמאה בחתיכות קטנות לערבב היטב ולמזוג את המילוי על הבצק.
אפיה בחום בינוני 175 מעלות כ-30 דקות עד שמזהיב.
הספיק לי לפאי ארוך ועוד 3 אישיים.   מעולה בהקפאה


 את ההשראה למתכון קיבלתי אצל רוני טגנסקי המקסימה  אני שיניתי אותו כמעט לגמרי(: לפי טעמי האישי


18 תגובות:

  1. היי מאיה
    נראה מצויין. הולכת להכין !
    רק צריכה ממך כמויות מדויקות לשמנת למילוי. אני גרה בחו"ל, אין שמנת של פעם וגודל הגביעים שונה מהארץ.
    תודה

    השבמחק
  2. היי יעל , שמנת של פעם זו שמנת עם 30% שומן. את יכולה גם שמנת רזה יותר. אני אוהבת את המרקם של השמנת העשירה. הכמות של השמנת היא 200 מ"ל. והוספתי שבמקום ה100 מ"ל הנוספים, של השמנת חצי מנה,את יכולה להוסיף חלב קוקוס במקום. אם נשארת מלית לא לזרוק,לי נשאר ואפיתי אותן בתבניות מאפינס קטנות ומתקבל מעדן טעיםםם

    השבמחק
  3. היי,
    אם אין לי חלב קוקוס.
    אפשר חלב מרוכז?
    חוץ מזה מה לקנות חלב קוקוס בשביל 3 כפות.
    נו?
    אולי בכל זאת חלב מרוכז

    השבמחק
  4. אם אין חלב קוקס פשוט תכיני בלי!! את לא צריכה לקנות חלב קוקוס בשביל 3 כפות, חוץ מזה תקראי את הטיפ שכתבתי על חלב הקוקוס,זה לא נזרק. זה פשוט נותן עוד טעם קוקוס.ולקנות חלב מרוכז בשביל 3 כפות???

    השבמחק
  5. תודה
    יבוצע כבר ביום שישי.
    אני בטוחה שיצא טוב למפונקים שלי

    השבמחק
  6. מאיוש,
    פאי יפהפה.
    בהחלט מתכוונת להכין.
    אני נמנית עם חובבי הקוקוס,
    ואחרי המלצה חמה כזאת, אי אפשר להישאר אדישים.
    אז תודה על השיתוף.

    השבמחק
  7. בוקר טוב,
    יש לי בבית מי קוקוס
    אפשר במקום החלב קוקוס?
    ירון

    השבמחק
  8. היי. אם אין חלב קוקוס עדיך לוותר. המי קוקוס נוזליים מדי. תנסה לערבב את הפחית ואז לפתוח אם אתה רואה שזה סמיך אז תשתמש. המון פעמים רושמים על הפחיות מי קוקוס במקום חלב קוקוס...המילה חלב מפריעה לשומרי כשרות אז יש מי שכותב מי קוקס על חלב קוקוס. בכל מקרה, אפשר גם בלי.

    השבמחק
  9. אני שמחה שיצא מעולה. ועוד יותר שמחה שבאת לספר(:

    השבמחק
  10. הי נשמע לי מקסים, אבל מה אפשר לשים במקום השמנת אם אני רוצה פרווה? האם אפשר לשים320 מל' של קרם קוקוס ?

    השבמחק
  11. אם אני רוצה פרווה אפשר לשים 300 מל של קרם קוקוס?

    השבמחק
  12. היי. את הפאי הזה אל תכיני פרווה...בבקשה :) אי אפשר להמיר שמנת חמוצה בקרם קוקוס במקרה של פאי,וזה כל כך טעים בגירסה החלבית,אני אפילו לא יכולה לדמיין כמה זה יהיה טפל בפרווה. תכיני אותו לארוחה חלבית...ותשמרי את עוגות הפרווה למקרים אחרים.

    השבמחק
  13. אפשר לשים גבינת סויה במקום שמנת חמוצה?

    השבמחק
    תשובות
    1. לא יודעת..לא ניסיתי וכל הטעם פה זה השמנת והחמאה עם הקוקוס...♥

      מחק