יום ראשון, 20 בנובמבר 2011

עוף בבירה עם קבנוס





מתכון מעולה שהכנתי לסוף השבוע. אני אהבתי מאוד מאוד. המתכון של בני סיידא ואבי ביטון. מתאים ליום חורפי!!!



אז מה צריך?


1/2 כוס שמן קנולה
8 שוקי עוף, ללא העצם הבולטת
2 בצלים, חתוכים לרבעים
2 גזרים, פרוסים
5 שיני שום, פרוסות
עלים מ-3 גבעולי תימין
מלח, פלפל שחור גרוס
2 כוסות בירה לבנה
250 גרם נקניקי קבנוס, חתוכים לפיסות
באורך 2 ס"מ
8 תפוחי־אדמה זעירים, קלופים
צרור שמיר, קצוץ
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
  • אופן ההכנה:
  • מחממים בסיר רחב ושטוח את השמן ומטגנים את שוקי העוף 4 דקות מכל צד עד להזהבה. מוסיפים את הבצל, הגזר, השום והתימין ומטגנים 5 דקות נוספות. מתבלים במלח ופלפל מוסיפים את הבירה ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 30 דקות.
  • מוסיפים את הקבנוס ותפוחי־האדמה, מכסים ומבשלים כ-40 דקות עד שהעוף רך והרוטב סמיך; אם חסרים נוזלים במהלך הבישול, מוסיפים מעט מים רותחים. מוסיפים את השמיר ומבשלים 5 דקות נוספות.
  • בתאבון

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Powered By Blogger