יום ראשון, 13 בנובמבר 2016

כרוב ממולא





אצלי לא אוהבים ממולאים!!! אבל מה לעשות שאני כן! השבוע נתקפתי בחשק עז לכרוב ממולא, הכנתי לעצמי סיר של כרוב . לא להבהל,אני לא אוכלת סיר שלם לבד...(: אני כבר אמצא מישהו לדחוף לו קצת ממולא...
אז הנה המתכון!
ושמעתי" תלונות" של מישהי... שאומרת  שאין מתכונים של בשר בבלוג!!! אז יש,אבל של בשר טחון(:     מתכונים של בשר כמו צלי ,לשון,מעיים,ריאות, ודברים דומים, לא תמצאו כאן מהסיבה הפשוטה שאנחנו, במיוחד אני, לא מחובבי הבשר!
תכינו יותר ירקות ועוף(: יותר בריא....

למתכון:

מילוי:
500 גר' בשר טחון
עגבניה קצוצה לקוביות
גזר מגורר
חצי צרור שמיר
בצל קטן מגורר
כוס אורז
 רסק עגבניות...2 כפות
 מלח
קורט סוכר
מעט פלפל שחור טרי

לערבב הכל יחד
לרוטב:
בצל קצוץ דק
שתי שיני שום  כתושות
5 כפות רסק
כף פפריקה מתוקה
כף אבקת מרק
מלח
פלפל שחור
מעט אגוז מוסקט מגורר
2 כוסות מים.. אם צריך יותר , תוסיפו. הכל תלוי בגודל הסיר שלכם. הרוטב צריך להגיע כמעט עד לסוף הכרוב.

את הכרוב אני מרתיחה אחרי שהוצאתי את הליבה.  העלים נפרדים בקלות...  לרפד סיר גדול בחתיכות מעלים שאנחנו לא צריכים. למלא את עלי הכרוב במלית. לסדר אותם בסיר. בסיר נפרד לטגן בצל ושום, להוסיף את שאר מרכיבי הרוטב ולשפוך על עלי הכרוב. להביא לרתיחה ולבשל על אש קטנה שעה וחצי.
בתאבון

תגובה 1: