יום שלישי, 19 במאי 2015

קיש פלפלים,כרישה וגבינות

,

מעלה לכם מתכונים שמתאימים לחג...מתכונים שהיו עמוק עמוק בתוך הבלוג :) תהנו




אחרי כל ארוחות החג הבלתי נגמרות... החלטתי השבת להכין רק דברים קלים!
 הכנתי קיש מכל מיני שאריות שהיו במקרר,יצא מעולה.
המתכון מתאים לתבנית פאי 26.

למלית:
3 כרישות קצוצות ,מטוגנות במעט שמן עד שהן מתרככות מעט
צרור בצל ירוק
250 גרם גבינת פטה חתוכה לקוביות...הרגישו חופשי לשנות לכל גבינה קשה אחרת שיש לכם.
4 פלפלים קלויים חתוכים לקוביות
3 שיני שום כתושות את כל המרכיבים כאן לערבב בעדינות ולתבל במעט מלח ופלפל לבן

150 גרם שמנת מתוקה
2 ביצים
2 כפות קמח
מלח, פלפל לבן ואגוז מוסקט. לערבב את המרכיבים הללו בקערה קטנה.

לבצק:
150 גרם חמאה
2 כוסות קמח
קורט מלח
כפית חומץ
מעט מים קרים
לערבב יחד  לקרר, להניח בתבנית פאי ולאפות אפייה עיוורת של רבע שעה.
לצנן מעט את הבצק להניח עליו את תערובת הפלפלים, לשטח ולפזר על פני כל התבנית.את תערובת השמנת והקמח לשפוך על הפאי. לאפות ב180 עד שהכל מקבל צבע יפה ושזוף מעט(:

2 comments:

  1. קיש מטריף.
    טעים ברמות. הכנתי לשבת והיה פשוט נפלא.
    יישר כוח לך♥

    השבמחק
  2. נהדרת את!!! שמחה שהכנת,ושמחה שחזרת לדווח .:)

    השבמחק