יום שני, 18 במאי 2015

פרז'לדה



מתכון נהדר שראיתי ב"על השולחן" מסוג המתכונים שברגע שראית,אתה חייב להכין!!!  מתקבל מאפה טעים טעים.מתאים לשבועות שמתקרב



תבנית בגודל 25×35 ס"מ560 גרם (4 כוסות) קמח
1 כפית סוכר
40 גרם (3/4 קוביה) שמרים טריים או 1 שקית פחות כף
1 חלמון
2 כפות שמן
125 גרם (1/2 גביע) גבינת קוטג'
1 כפית מלח
360 מ"ל (½1 כוסות) מים
250 גרם גבינה בולגרית מפוררת גס
200 גרם גבינת קשקבל מגוררת
50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
1/2 כוס שמן לשימון התבנית... אני חושבת שחמאה מומסת תתן תוצאה יותר מוצלחת.








מכינים את הבצק ומתפיחים: מערבלים קמח, סוכר ושמרים במיקסר עם וו לישה. תוך כדי ערבול מוסיפים חלמון, שמן, קוטג', מלח ומים ומערבלים 5 דקות לקבלת בצק רך.
+ מכסים את קערת הבצק ומתפיחים כשעה-שעה וחצי או עד הכפלת הנפח.
מוסיפים גבינות, מתפיחים שוב ואופים: מעבירים את הבצק למשטח מקומח וחובטים בו קלות להוצאת אוויר. מטמיעים פנימה את הגבינות הקשות בעדינות בעזרת ידיים משומנות. משאירים בצד קצת גבינות לקישוט המאפה.
+ יוצקים שמן לתבנית ומשטחים עליו את הבצק בעזרת הידיים.
+ מתפיחים כחצי שעה או עד שהתבנית מלאה.
+ מחממים תנור ל-180 מעלות.
+ מפזרים את יתרת הגבינות על פני הבצק.
+ אופים 35-30 דקות או עד שפני המאפה זהובים.
+ חותכים לריבועים גדולים ומגישים חם.

המתכון הוא של רות אוליבר  מ"על השולחן"

2 comments:

  1. איזה קטע - גם אני סימנתי לי את המתכון כי הוא מצא חן בעיני.
    שמחה לשמוע שניסית והוא מוצלח

    השבמחק
  2. אכן מוצלח. במאפי בצק עם גבינות אין צורך לשכנע אותי יותר מדי(: אבל שימי לב שרשמתי שיותר עדיף לציפוי חמאה ולא שמן. לפי דעתי זה יהיה יותר טעים.

    השבמחק