יום ראשון, 26 באוגוסט 2012

דובשניות




חברים יקרים. לכבוד סיום החופש הגדול ,ולכבוד השנה החדשה שבפתח חייבים להתחיל עם משהו מתוק, הנה מתכון לדובשניות. מאז שגיליתי אותן אני כבר לא קונה את הקנויות... 
שנת לימודים מוצלחת לכל התלמידים והמורים, ושנה מעולה,מתוקה ופוריה לכולםםםםם.






דובשניות: מתכון של מסעדת לילית
מרכיבים ל כ- 60 יחידות
1 כוס דבש  
1 וחצי כוסות סוכר חום
1 כוס שמן
3 ביצים
6 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
1 כפית סודה לשתיה
1 כפית קינמון
1 כפית ציפורן
חצי כפית אבקת ג'ינג'ר

אופן ההכנה
1. מחממים את הדבש בסיר על להבה נמוכה עד מצב נוזלי.

2.מוסיפים לדבש המחומם, תוך כדי ערבוב: שמן,סוכר, סודה לשתיה ותבלינים.

3. טורפים בקערה נפרדת את הביצים ומוסיפים בהדרגה לתערובת הדבש.

3.מקפלים לאט פנימה את הקמח ואבקת האפייה בעזרת כף עץ עד מרקם אחיד וחלק.

4.מצננים במקרר את התערובת למשך חצי שעה.

5.יוצרים כדורים אחידים בגודלם ומניחים בתבנית על גבי נייר אפייה.

6.מורחים את הכדורים בחלבון טרוף.

7.אופים למשך 15 דקות בחום בינוני עד לתפיחה קלה של הדובשניות וקבלת ברק.

8. מצננים את הדובשניות.  כשהעוגיות מתקררות מעט ,אני טובלת אותן בתערובת של אבקת סוכר מעורבבת עם כפית של מים.




משתפת אתכם בתמונות של סיגל יהודה טלקר, אשר הכינה מתכונים מהבלוג שלי ושלחה לי לפייסבוק.
תודה סיגל על השיתוף(: ושמחה שאהבתם!



 עוף עם זיתים וחצילים


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Powered By Blogger