יום ראשון, 3 ביולי 2011

פאי רועים

אני בטוחה שרובכם  יודעים מה זה פאי רועים.
 מאפה,  אנגלי , די משעמם אם להודות!
אבל, טעות קטנה הובילה אותי למתכון הזה, שיצא מוצלח מאוד וכל בני הבית היללו ולא השאירו פרור.
אז הטעות היא, שחשבתי שהוצאתי למקרר בשר בקר כדי שיפשיר... למחרת בבוקר גיליתי שהפשרתי  עוף טחון במקום בקר.. חשבתי מה להכין איתו, לא התחשק לי קציצות...
היו המון תפוחי אדמה והחלטתי להכין  פאי רועים. אבל במקום בשר בקר אשתמש בעוף ואתבל בתיבול קצת מזרחי. יצא מעולה!
 אז למתכון.
הכמיות מתאימות לתבנית אובלית כמו שאתם רואים בתמונה.
 לבשל 5 תפוחי אדמה עם הקליפה. עד לריכוך, לצנן מעט ולקלף.

לבשר:
חצי קילו עוף טחון
3 בצלים גדולים
מלח, פלפל שחור
כף כמון טחון
כף סומאק
רבע כפית מוסקט מגורר
חצי כף חוויאג' למרק.

לטגן את הבצל עד להשחמה. להוסיף את הבשר והתבלינים, לערבב היטב עד שהבשר מוכן. לטעום ולתקן תיבול.

 את תפוחי האדמה למעוך כמו שמועכים פירה. לתבל במלח ופלפל שחור.
להניח חצי מהכמות בתבנית ,  ליישר ולהניח מעל את מלית הבשר.
על הבשר  להניח את המחצית השניה.  של תפוחי האדמה. לפזר קצח או שומשום ולאפות עד לקבלת צבע יפה.
תהנו.

2 comments:

  1. נראה ונשמע טוב.
    נראה לך שבמקום לאפות אפשר לטגן (אין לי תנור בשרי)?

    השבמחק
  2. לא ניסיתי..אבל תנסי.תעשי שכבה דקה של תפוחי אדמה. ולמעשה כל המרכיבים כבר מבושלים כך שאין חשש.

    השבמחק