יום רביעי, 22 במרץ 2017

בלינצ'ס לפסח ממולא בכבד

אני מעלה שוב את הרשומה הזו משנה שעברה,להזכיר לכם את הבלינצ'סים הנהדרים הללו ..הם תמיד זוכים לתגובות נפלאות♥


הבלינצ'ס הללו מככבים אצלנו המון במהלך החג. הם מהווים את תחליף הלחם...
הילדים אוהבים אותם כך,או עם ממרח שוקולד.
  מהמתכון שאני רושמת לכם מתקבלת כמות גדולה של בלינצ'ס.
תהנו.


למתכון:
אביגייל,אחת הקוראות של הבלוג מדדה את הכמות במשקל ,ואני רושמת למי שאין משקל.
 250קמח תפוחי אדמה...1 ושלושת רבעי כוס ועוד כף.
200 גרם קמח מצה....1וחצי כוסות ועוד 2 כפיות
.6 ביצים
חצי כוס שמן
מעט סוכר ומעט מלח
4 כוסות מים
לערבב הכל יחד ולהכין את הבלינצ'ס.אני מילאתי בכבד קצוץ אבל אתם יכולים למלא באיזו מלית שבא לכם.
פטריות, כבד, מחית חצילים ובשר, ועוד ועוד.....
בתאבון.

21 תגובות:

  1. מועדים לשמחה מאיוש
    הבלינצסים נראים נפלא!
    את טיגנת או אפית אותם?
    סליחה על השאלה האולי-טיפשית אבל בלינצס זה ממש לא השטח שלי ואני אשמח ללמוד
    תודה, וויני

    השבמחק
  2. היי וויני. מועדים לשמחה.
    את הבלינצ'ס מכינים במחבת, ללא טיגון.
    כמובן בטפלון. ואחרי שהם מתקררים אני ממלאת במלית הרצויה, ומגלגלת. שומרת במקרר ומחממת בתנור או על הפלטה.

    השבמחק
  3. את מתכוונת במחבת טפלון ללא שמן?
    כתבת במחבת ללא טיגון....?

    השבמחק
  4. כן במחבת טפלון, אני משמנת מעטאת המחבת עם נייר סופג, רק בפעם הראשונה ואחר כך מטגנת את כל הבלינצ'ס ללא שמן בכלל.

    השבמחק
  5. מאיה, את יכולה בבקשה לתרגם את מידת הקמח מצה וקמח תפ"א למידה של כוסות? (אין לי משקל ואני רוצה לנסות את המתכון) תודה רבה וחג שמח!

    השבמחק
  6. היי אביגייל.
    המתכון כאן לא חייב להיות ממש מדיוק על הגרם.שקית מכילה 500 גרם אז בערך 2 כוסות חד פעמי מתוך החבילה זה יספיק לך. אם את רואה שהבלילה סמיכה מדי אפשר להוסיף עוד קצת מים. זה מתכון שדי ניתן לתזוזות לכאן ולכאן.
    אם תרצי לחכות אני מכינה שוב בערב,אני אשקול במדוייק וארשום כאן.
    מועדים לשמחה.

    השבמחק
  7. הי מאיה,
    קודם כל- הבלוג נראה נפלא! (ותודה לוויני על ההפניה...:-)
    שאלה:
    במה עוד אפשר למלא? אני צריכה תוספת פרווה ובשרי, פשוטות. חשבנו על: 1. פירה. 2. בשר.
    זה טוב לדעתך?
    יחזיק?
    צריך רוטב מעל?
    מגלגלים לפני או במקום?
    סליחה על כל השאלות ותודה רבה,
    חדשה בשטח.

    השבמחק
  8. היי חדשה בשטח.
    פרווה את יכולה למלא במלית פטריות ואגוזים, אני מילאתי במלית חצילים וערמונים ויצא נהדר....מלית חצילים זה לקלות חציל, לרוקן ולרסק מבמעד מזון ביחד עם ערמונים ולתבל במלח, מוסקט,ופלפל שחור.
    בשרי....זה בשר עם פטריות, בשר עם חצילים, את יכולה למלא במוקפץ,,,חזה עוף עם ירקות...אין סוף לאפשרויות. את יכולה לשים רוטב ואת יכולה בלי.
    אני גילגלתי אחרי ההכנה ושמרתי במקרר וחיממתי על הפלטה ויצא נהדר. כמובן לחמם על הגבהה מסויימת שלא ישרף.

    השבמחק
  9. מאיה אהלן,
    החלטתי שמידת כוס חד פעמית זה לא אני, חששתי שביחס למים אני אפספס משהו. ביקשתי מחמותי שתמדוד לי במדויק.
    קמח מצה= 1.5 כוסות +2 כפיות
    קמח תפו"א= 1.3/4 (כוס ועוד שלושת רבעי כוס) +כף.

    המתכון נהדר (הרבה יותר טוב ממתכון אחר שהיה לי) ומה שהכנתי הצהריים כבר אינו קיים...

    תודה!!

    השבמחק
  10. היי אביגייל. אני שמחה שאהבת. גם אצלנו בבית הבלינצ'ס ההלו מככבים בפסח, במקום המצות. אני לוקחת אותם לפיקניק ומורחת עליהם ממרחים שונים. הם נהדרים ויש אין סוף אפשרויות איתם.
    תהנו ושבת שלום ומבורך.

    השבמחק
  11. הי מאיה
    הכנתי, ויצא פשוט נהדר!!
    זה גם הרבהההההה יותר טעים מכל הלחמניות למיניהן.
    הכנתי מלית של כרוב+גזר+בצל קצוץ ותבלינים - וזאת ארוחה כייפית.
    תודה רבה וחג שמח
    וויני

    השבמחק
  12. איזה כיף שהכנת .אמרתי לך שזה קל!.
    עכשיו תתמכרי גם את. באמת שאין סוף אפשרויות למלא אותן. אנחנו לא מרגישים בחסרונו של הלחם וכמעט ולא נוגעים במצות בגלל הבלינצ'ס.
    אני כל כך שמחה שאהבת.
    חג שמח ומהנה.

    השבמחק
  13. בלוג נהדר!מתכונים מצויימיםמאיה = עוקבת בדריכות יומיומית אחרייך!תודה רבה לך מקווה שסוף סוף תראי את תגובתי לאחר נסיונות רבים לשלוח לך ללא הצלחה.

    השבמחק
  14. הנה הצלחת.
    תודה רבה,העונג כולו שלי.
    יום נפלא

    השבמחק
  15. למאיה שלום רב! יש לך בלוג מקסים ואני מכינה המון מתכונים מהבלוג שלך. אבקש לקבל את המתכון לעוגת פרג ושוקולד,ולפאי אגוזים ושקדים אם אפשר? הם ניראים משהוא ובא לי להכין אותם לשבת.
    תודה רבה
    דלית מהדרום.

    השבמחק
  16. תודה רבה.

    על איזה פאי ואיזה עוגת שוקולד את מדברת?
    האם את מתכוונת לאלו של פסח?
    אשמח להבהרה.

    השבמחק
  17. היי רציתי להמליץ לך על שדרוג מדהים לבלינצס:לאחר המילוי והגלגול אני עושה ציפוי של שניצל:קמח ביצה ופירורי לחם ומטגנת.יוצא מדהים.תנסי.

    השבמחק
  18. היי אוריה. אני יודעת שלטגן בלינצ'ס זה מאוד טעים...אבל משתדלת ללא טיגון אצלי בבית

    השבמחק
  19. מאיה היקרה.בתור קוראת סמויה שלך זמן רב מאד, רציתי לאמר לך תודה רבה על מתכונים מעולים שרובם עולים על שולחן ביתי.אחד הבלוגים האהובים עלי ביותר.המשיכי לעדכן את קוראייך המסורים במתכונים ואודה לך כל פעם מחדש.חג שמח לך ולכל ביתך וכן לעם ישראל.

    השבמחק
  20. מאיה שלום רב.כקוראת סמויה שלך מיום היוולדו של הבלוג כמעט ברצוני לאמר לך תודה.תודה על מתכונים נפלאים שרובם עולים על שולחן ביתי.אשמח שתמשיכי לפרסם מתכונים כי את נותנת השראה,רעיונות ותמיד אני מוצאת מתכון שלך להכנה לערבי שישי ושבת כשנמאס לחשוב "מה מבשלים השבת"?! אז תודה רבה מקרב לב על השיתוף.אחד הבלוגים האהובים עלי ביותר.חג שמח לך ולמשפחתך ולכל עם ישראל

    השבמחק
  21. תודה רבה מקרב לב ♥ זה משמח מאוד לדעת שמכינים מהבלוג שלי :) ומחמם את הלב .תודה רבה

    השבמחק