יום רביעי, 14 בנובמבר 2012

עוף עם פלפלים וזיתי קלמטה


מנה משגעת לסוף השבוע.
את התבשיל התחלתי על הגז והעברתי לתנור אז תכינו בסיר שיכול להיכנס לתנור.


החומרים במתכון מתאימים ל8 מנות עוף.

בסיר רחב לטגן 3 בצלים עד להשחמה
להוסיף 3 שיני שום כתושות ואת חלקי העוף, להניח לסיר ל10 דקות כדי שהעוף  יוצא נוזלים.
לאחר מכן לפזר על העוף 3 גמבות חתוכות לפרוסות או לקוביות ובערך 30 זיתי קלמטה מגולענים.
להוסיף לסיר 3 גבעולי טימין
מעט קליפת לימון מגוררת
2 עלי מרווה
מלח, ופלפל שחור לפי הטעם
מעט אגוז מוסקט מגורר
וחצי כפית כורכום
להוסיף 4 כוסות מים ולהביא לרתיחה.אני השתמשתי לפי מידה של כוס חד פעמי.
לבשל 20 דקות ואז להכניס לתנור לשעה בחום של 180, לא מכוסה!
בתאבון.  וסוף שבוע נעים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Powered By Blogger