יום שני, 13 בדצמבר 2010

sfogliatelle

כן לא התבלבלתי, אני יודעת שהכותרת היא באנגלית. למען הדיוק זו מילה איטלקית.


לפני המון המון זמן נתקלתי במאפים הללו בבלוג של בחורה מקסימה מתוניס.
וכרגיל המתכון יישב לי בראש.

זהו מתכון לא פשוט, עבודת נמלים יש לציין.
ישבתי לראות סרטונים איך מכינים את זה.
קראתי כמה מתכונים  ובסופו של דבר התייאשתי.
זה היה נראה פרוייקט ,שעדיף להתרחק ממנו...
אבל כאן מגיע החלק החשוב שבגללו החלטתי כן להכין.
לפני המון שנים כשהתחלתי"לטייל" באתרים של אוכל, נתקלתי באתר של "וואלה" שאותו ניהלה ניצי גרי המקסימה.

למרות שלא הכרנו בכלל ,ניצי תמיד  הייתה מקסימה אלי, ולכל אדם שפנה אל הפורום  .תמיד הייתה אדיבה וחמה. בעלת ידע נרחב באוכל . ובאוכל האיטלקי בפרט.
אין לי מילים כדי לתאר את יכולת הנתינה של האישה המקסימה הזו.ניצי אהבה אוכל, טיולים ואנשים.

אני הייתי מחכה כל יום ראשון, לתמונות ומתכוני "מה אכלנו בשבת".
את לימודי הרפואה שלה היא עשתה באיטליה ומכאן האהבה הגדולה שלה לאיטליה ולאוכל האיטלקי.
 את המתכון ל"עוגת הפרה" המשגעת שיש לי כאן בבלוג גם קיבלתי מניצי.

לצערי, ניצי המקסימה נפטרה בטרם עת לפני מספר שבועות והותירה חלל ריק אצל משתתפי הפורום ואני בטוחה שאצל כל מי שהכיר אותה בכלל.
רציתי להקדיש לה פוסט, וחשבתי מה  אכין  בשביל הפוסט עבורה ,ידעתי שזה חייב להיות משהו איטלקי.
מיד נזכרתי בsfogliatelle או בעברית ,ספוליאטלה.
 ישבתי שוב כמה ימים ללמוד את העשייה של המתכון ויצאתי לדרך.
והתוצאה לפניכם.

שימו לב כמה "עלים" של בצק
ניצי, פוסט זה לזכרך, את נגעת בהמון אנשים בדרך גם כשלא ידעת זאת.
אני אפילו לא טורחת לרשום מתכון כי אני בטוחה שאף  בן אדם נורמלי לא יכין את זה .
אבל, אם בכל זאת חשקה נפשכם. הנה קישור לסרטון עם מתכון.ספוליאטלה


8 תגובות:

  1. כולי התפעלות מהיוזמה המבורכת!
    ניצי בוודאי היתה גאה בך.

    רעיה

    השבמחק
  2. הפוסט מקסים.

    ובאמת, ניצי בלתי נשכחת. גלשתי בפורום שלה בעיקר כ"סמויה", אבל כשהעזתי להוציא את אפי מהצללים, ניצי תמיד הייתה שם לקבל אותי.

    הייתה לי הזכות להכירה בסדנת אוכל איטלקי שערכה במטבח של מאיר בבת ים. הידע הקולינרי שלה העשיר אנשים רבים, הן בסדנה וכן בפורום.

    היא הייתה אדם נדיב ומקסים. היא תחסר לכולם.

    אין לי כוונה להכין "ספוליאטלה", אבל תודה רבה על הפוסט המקסים.

    נירהמ1

    השבמחק
  3. תודה לך יקירה.

    התגובה שלך דווקא פורסמה בבלוג שלי. כמו שאת רואה .

    ניצי אכן הייתה אדם שכולו נשמה טהורה. אני גם תיכננתי להגיע לסדנא אצל מאיר השמן , אבל לא יצא לצערי.
    אין יום שאני לא חושבת עליה.

    אבל אלה החיים, וקטונתי מכדי להבין אותם.

    שנשמע רק בשורות טובות
    וגם אני לא מתכוונת להכין ספוליאטלה יותר, זה היה פרוייקט רציני שלקח לי יום שלם.אבל משום מה הרגשתי שעבור ניצי אני מתאמצת ומכינה.

    יום מלא שמחה.

    השבמחק
  4. חיפשתי מתכון לדבר הנפלא הזה והגעתי אליך..
    כמה מרגש לקרא למרות שהזמן עבר אני מלאה בגעגועים אליה זכורים לי ימי הראשון שלה
    ובמיוחד בנועם ובקבלת הפנים החמה שלה גם אם לא הופעתי באופן סדיר ויום יומי..כל שנה
    בקריסמס אני ניזכרת בה ובחיבוק שהייתי מקבלת ממנה כשהייתי מעלה תמונות מפריז...תודה רבה רבה מאיה שונט

    השבמחק
  5. גם אני נזכרת בה לעיתים, ומרגישה את חסרונה בפורומי האוכל :)

    השבמחק
  6. מאפה מדהים!
    ניתן לקנות כבצק קפוא פה:
    http://www.cpso-trade.com/he/product-detail/%D7%A1%D7%A4%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%90%D7%98%D7%9C%D7%94/

    השבמחק