יום שבת, 14 במאי 2016

עוגת שמרים ריקוטה ומשמשים


עוגת שמרים טעימה,טעימה, שמתאימה לחג שבועות

לבצק הכנתי בצק שמרים עשיר.
הוספתי חלב ושמנת חמוצה, יצא בצק רך וטעים.
למלית הכנתי ריקוטה מ2 ליטר חלב, קיבלתי כמעט חצי קילו ריקוטה.
ולמשמשים,השתמשתי במשמש משומר, אפשר להחליף לצימוקים .


ולמתכון המסודר.
 

לבצק
קילו קמח
200גרם חמאה
50 גרם שמרים
3 ביצים
חצי כוס סוכר
1 שמנת חמוצה
וכוס חלב פושר...אם  יש צורך להוסיף עוד חצי כוס.
ללוש הכל ולהתפיח.עדיף להכניס את הבצק ללילה במקרר

למלית
חצי קילו ריקוטה
3 כפות גבינה לבנה
כף קורנפלור
שלושת רבעי כוס סוכר
2 חלמונים.
5 משמשים משומרים חתוכים לקוביות.
לערבב הכל יחד
מי שאוהב יותר מתוק  שיוסיף עוד סוכר.

 לרדד בצק למלבן ולמלא במלית הריקוטה.
לסגור לרולדה ולהתפיח רבע שעה.
למרוח בביצה ולאפות עד שמשחים
.מומלץ לפזר אבקת סוכר אחרי שהן מתקררות או להכין זיגוג של אבקת סוכר.

ניתן להכין רולדות בכל מיני צורות, כאוות נפשכם.
כמות הבצק, מספיקה ל4 רולדות.
מלית הגבינה מתאימה ל2 רולדות.  את שאר הבצק תמלאו בכל מלית אחרת שאתם אוהבים או שתכינו ממנו רוגלך או סינרול.
בתאבון





4 תגובות:

  1. עוגת השמרים ניראית מאדדדדדדדדדדד טעימה
    והחיתוכיות למטה - חבל"ז
    אני מאד מאד אוהבת צבעוניות במתוקים (ובאוכל בכלל)

    השבמחק
  2. תודה יקירה. אני יודעת שאת אוהבת צבעוניות באוכל, במיוחד וורוד(: נשיקות.

    השבמחק
  3. נראה טוב, רק שאלה, האם אין צורך בשמן/חמאה בכלל?(הלוואי!) ואם מחליפים לצימוקים כמה גרם?

    השבמחק
  4. בוודאי שצריך וטוב שהערת את תשומת ליבי. לגבי הצימוקים זה לא משנה כמה גרם,שימי כמה שאת אוהבת אין לזה כלל ברזל.

    השבמחק

Powered By Blogger