יום רביעי, 8 בדצמבר 2010

פאי דובדבנים וקרם לימון



פאי טעים טעים ממתכון שמצאתי ב"לאשה"
המלית כאן  יוצאת ענקית, לפי דעתי אפשר להפחית לחצי את המלית או להכין עוד פאי עם המלית שרשומה כאן.
 לבצק

2 כוסות+2כפות קמח
1/2 כוס סוכר
200 גר' חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1 ביצה

250 גרם דובדבנים, חצויים ומגולענים

לקרם הלימון
3 ביצים
3/4כוס סוכר
1/2 1 מכלים שמנת מתוקה
קליפה מגוררת מ-1 לימון

ההכנה
ה
1) הבצק: שמים את הקמח, הסוכר והחמאה בקערה, או בקערת מעבד המזון, ומעבדים רק עד שמתקבלים פירורים.
מוסיפים את הביצה ומעבדים רק עוד קצת, עד שנוצר בצק אחיד.
מקמחים משטח עבודה, מעבירים אליו את הבצק ומרדדים אותו לעלה בעובי 4 מ"מ.
מקמחים מעט את התבנית. קורצים מהבצק עיגול בקוטר גדול קצת מקוטר התבנית, ומעבירים אותו לתבנית.
מהדקים היטב לשולי התבנית וחותכים שוליים מיותרים, אם יש.
מאחסנים במקפיא 20 דקות לפחות.
2) מחממים את התנור לחום בינוני.
3) אופים את הבצק אפיה עיוורת.   אפיה עיוורת, זה להניח על גבי הפאי קטניות כמובן שמניחים קודם נייר אפיה.
 אופים 15 דקות, עד שהבצק מתייצב.
מסירים את רדיד האלומיניום עם הקטניות ואופים 10 דקות נוספות. מוציאים את התבנית ומנמיכים את חום התנור לנמוך.
4) מפזרים את חצאי הדובדבנים על הבצק, כשצדם החתוך כלפי מטה.
5) קרם הלימון:שמים בקערת המערבל את הביצים והסוכר, ומקציפים כ-5 דקות עד שמתקבל קרם תפוח.
ממשיכים להקציף ומוסיפים פנימה, בזרם דק ותוך כדי הקצפה, את השמנת המתוקה.
מקציפים עד לקבלת קרם. מוסיפים את קליפת הלימון ומערבבים ידנית.
יוצקים את הקרם על הדובדבנים ואופים כ-30 דקות, עד שהקרם יציב אך עדיין בהיר ורך. מוציאים ומצננים כמה דקות.
6)זורים על העוגה אבקת סוכר ומגישים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Powered By Blogger