יום רביעי, 6 באוגוסט 2014

קיורטוש




קיורטוש נוגט - מתכון של רות אוליבר, על השולחן
אם רוצים לפשט את ההכנה, אפשר לוותר על מילוי הבצק בנוגט, ופשוט ללפף את הבצק כמו שהוא.

חומרים ל-5 מאפים:
לבצק:
700 גרם (5 כוסות) קמח
35 גרם (3/4 שקית) שמרית (או ½1 כפות שמרים יבשים)
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
1 ביצה + 2 חלמונים
360 מ”ל (½1 כוסות) מים
50 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

למלית:
150 גרם אבקת נוגט

לציפוי:
חמאה מומסת להברשה
סוכר לפיזור
ברס (אגוזים מקורמלים וטחונים) לפיזור - לא חובה

1. מכינים את הבצק: מערבלים את כל חומרי הבצק למעט חמאה בקערת מיקסר עם וו לישה במשך 7 דקות. מוסיפים חמאה וממשיכים ללוש 5 דקות נוספות.

2. מכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד ומתפיחים עד הכפלת הנפח, כ-30 דקות.

3. עוטפים מערוך עץ (כולל הידיות) ברדיד אלומיניום ומושחים בחמאה מומסת. לחילופין אפשר להשתמש בגליל קרטון עטוף בנייר אלומיניום, ולהשחיל דרכו שיפוד.

4. מחממים תנור ל-180 מעלות.

5. מחלקים את הבצק ל-5 חלקים, ומרדדים כל חלק לעלה דק על משטח מקומח. מפזרים על מחציתו של כל עלה כף אבקת נוגט, מקפלים מעל את החלק הריק ומרדדים שוב לעלה דק.

6. חותכים עלה בצק ממולא לרצועות ברוחב 3 ס”מ ומלפפים את הרצועות סביב המערוך, עד שהוא עטוף כולו בבצק (מלבד הידיות). מברישים בחמאה מומסת, זורים סוכר ומהדקים את הבצק למערוך על ידי גלגול המערוך כמה פעמים על משטח העבודה.

7. מתפיחים כ-10 דקות.

8. מניחים את המערוך מעל תבנית עמוקה, כך שידיות המערוך מונחות על דפנות התבנית ואילו גוף המערוך באוויר. אופים כ-10 דקות, תוך סיבוב המערוך מדי פעם. מפזרים ברס בנדיבות ומחזירים לתנור לעוד דקה-שתיים. מצננים 2 דקות ומשחררים מהמערוך.

9. חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק.



זהירות זה ממכר.






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Powered By Blogger