יום שבת, 11 בדצמבר 2010

הכל בסיר אחד

אילתרתי מתכון מתוך תוכנית מאסטר שף.
אז ככה, מי שצופה בתוכנית בטוח ראה את התבשיל פתיתים ,עוף ונקניקיות שהכינה אינה.
.
אז וריאציה שונה  על אותו רעיון.

נקניקיות אני כמעט לא מכניסה הביתה, במקומם שמתי פפריקה מעושנת שתדמה את טעם הנקניקיות.
במקום עוף שמתי פרגיות. ובכלל תיבלתי אחרת לגמרי ויצא טעיםםםםםםםםםםם.
כדאי לכם לנסות.
ולא לשאול אותי "אם אין לי פפריקה מעושנת מה אפשר במקום"?
מי שלא רוצה פפריקה מעושנת שישתמש   בנקניקיות.

אבל כדאי להשקיע בתבלין הזה הוא נהדר.


למתכון המסודר:
לטגן בצל גדול עד להשחמה
להוסיף 2 שיני שום כתושות וכף פפריקה מעושנת

לערבב היטב  ולהכניס את הפרגיות
להקפיץ כמה דקות.אם אתם מרגישים שזה  יבש לכם הוסיפו רבע כוס מים.
אחרי כמה דקות להוסיף 3 כוסות מים וחבילת פתיתים.
להוסיף פלפל שחור
מעט אבקת מרק עוף
מלח
כורכום
כף פפריקה מתוקה
עוד חצי כף פפריקה מעושנת
וכף גדושה רסק.
להביא לרתיחה ומהרגע שרתח להעביר לאש הכי נמוכה ולבשל 45 דקות.
עדיף לבשל בסוטאז' רחב. ולשים לב שלא ישרף. אם אחרי חצי שעה נראה לכם שהתחתית תשרף,תוסיפו עוד רבע כוס מים.


אחרי שמוכן לכבות גז ולא לפתוח את הסיר רבע שעה.בסוף הבישול לא אמורים  להיות נוזלים בתבשיל.אחרי רבע שעה, לפתוח את הסיר ולהפריד את הפתיתים כדי שלא ידבקו.
בתאבון

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Powered By Blogger