יום שלישי, 2 בנובמבר 2010

אין אין אין חגיגה,בלי עוגה

השנה ליום ההולדת  שלי הילדים הכינו את העוגה.
הבן המוכשר הכין את העוגה ,והבנות קישטו.את הקישוטים לעוגה אני הכנתי להם מראש.
יצא מהמם..........................התפוחים לא נפלו רחוק מהעץ.
עוגת שוקולד בציפוי גנאש מריר

המרכיבים (לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ):

3 ביצים בטמפרטורת החדר
1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
1/2 (100 גרם) כוס סוכר חום כהה
1 מיכל (200 מ"ל) שמנת חמוצה
1 כוס (200 מ"ל) חלב
200 גרם חמאה מומסת
1 כפית תמצית וניל
3 כפות ברנדי
3/4 כוס (100 גרם) קקאו איכותי
1/4 2 (320 גרם) כוסות קמח לבן
2 כפיות אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
150 גרם שוקולד-צ'יפס מריר
לגנאש:
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
1 כף סירופ תירס
200 גרם שוקולד מריר קצוץ גס
20 גרם חמאה רכה
פולי קקאו גרוסים לקישוט

אופן ההכנה:
  1. בקערה גדולה טורפים יחד בעזרת מטרפה ביצים, סוכר לבן וחום, שמנת חמוצה, חלב וחמאה מומסת עד שהתערובת אחידה וחלקה.
  2. מוסיפים את תמצית הוניל והברנדי וממשיכים לעבד עד שאחיד.
  3. מנפים פנימה קקאו, קמח ואבקת אפייה, מוסיפים את המלח, וממשיכים לערבב רק עד שהתערובת אחידה לחלוטין.
  4. מוסיפים את השוקולד-צ'יפס בקיפול זריז עד שהוא נטמע לחלוטין בתערובת.
  5. מעבירים את הבלילה לתבנית עגולה משומנת קלות, ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות למשך 40-45 דק', עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
  6. הגנאש: בסיר קטן מביאים לסף רתיחה שמנת וסירופ תירס. כשהתערובת חמה מאוד מוזגים אותה על השוקולד הקצוץ, וטורפים לתערובת חלקה ומבריקה מאוד.
  7. מוסיפים את החמאה הרכה וממשיכים לטרוף עד שהיא נטמעת לחלוטין בתערובת.
  8. לאחר שהעוגה יוצאת מהתנור עוברים עם סכין ארוכה על הדפנות כדי שיווצר מרווח קטן לציפוי הדפנות, ומוזגים את הציפוי על העוגה.
  9. מעל הציפוי מפזרים מעט פולי קקאו גרוסים.
  10. אנחנו פיזרנו שברי שוקולד במקופ פולי קקאו
את המתכון מצאתי בynet
והוא של נטלי לווין המוכשרת




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Powered By Blogger