יום רביעי, 13 באוקטובר 2010

צלי בקר בבירה


צלי בשר בבירה של רות סירקיס.
בטח רובכם מכירים אותו, השבוע התחשק לי להכין אותו לשבת אבל נתח לצלי לא היה לי, החלטתי להכין עם נתחי הודו,יצא מעלף.אז לבחירתכם בקר, או הודו ,שני הבחירות מוצלחות מאוד.



 צלי בשר בבירה/ מהמטבח באהבה-רות סירקיס
עם מעט שינויים שלי.


1 קג` בשר כתף חתוך לנתחים גדולים של 5x5 סמ`
6 כפות שמן
500 ג` בצל
2 כפות קמח
כפית זרעי חרדל
1 כף סוכר
1 כף חומץ
2 כפיות מלח
1/2 כפית פלפל
2 גזרים
4 שיני שום
1 בקבוק בירה לבנה (330 מל`)  .אני השתמשתי בבקבוק של 500 מ"ל

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

1.ננגב קלות את הנתחים ונטגן אותם בשמו חם מאוד במחבת גדולה עד שישחימו מכל הצדדים. .
2.להניח את כל הבשר המטוגן על צלחת. באותה מחבת לטגן את הבצל עד שיתרכך וישחים מעט,יש להוסיף מעט שמן.  בשלב הזה אני הוספתי כפית זרעי חרדל.. נוסיף את הקמח והסוכר ונטגן הכל יחד עוד כ-3 דק`.
3. להכניס את הבשר. נוסיף את החומץ, פלפל, מלח, ירקות, שום ובירה.
.
5. להביא לרתיחה,  נקטין את האש ונבשל שעתיים-שעתיים וחצי על אש בינונית נמוכה. אם אתם מכינים הודו אז שעה ורבע  יספיקו בהחלט.
 אפשר לבשל בתנור ואז: יש להביא לרתיחה ראשונה על הכיריים ולהעביר לתנור שחומם מראש לחום בינוני של `160, שם -נאפה במשך שעתיים-שעתיים וחצי או עד ריכוך נתחי הבשר. שוב,אם זה הודו אז זמן הבישול מתקצר
7. לפני ההגשה נפזר  פטרוזיליה קצוצה .
בתאבון. מומלץ מומלץ.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה