יום רביעי, 9 ביוני 2010

לחוח



לחוח טעים טעים. רק צריך להכין לידו חילבה וסחוג ואתם מסודרים.







אני הכנתי לפי המתכון של גיל חובב.
חומרים הדרושים:


1 ק"ג קמח לבן לא תופח

1 שמרית

2 כפות אבקת חילבה

2 כפות מלח

2 כפות סוכר

2 פרוסות עבות לחם לא טרי, ללא הקרום

8 כוסות מים פושרים (בערך)
 
 
 


אופן ההכנה
1. שמים את הקמח, השמרים, החילבה, הסוכר והמלח בקערה ומערבבים היטב.

2. מרטיבים את הלחם היטב, סוחטים ומפוררים לפירורים קטנים. מוסיפים לקערה.

3. מוסיפים גם את המים ומערבבים לבצק דליל מאוד (אי אפשר ללוש, יתקבל בצק נוזלי). מערבבים היטב לקבלת בצק אחיד.

4. מכסים בניילון נצמד ומשאירים להתפחה במקרר לפחות ארבע שעות ועדיף לילה שלם.

5. הבצק התפוח צריך להיות נוזלי מספיק כדי שניתן יהיה לצקת אותו למחבת במצקת, אבל לא מיימי לגמרי. מוציאים מהמקרר ומניחים את הקערה על השיש, ליד הכיריים.

6. שמים קוביית חמאה או מרגרינה בגודל זית במחבת גדולה שיש לה מכסה. ממסים ואז משפשפים את השומן הנמס על המחבת במגבת נייר, כך שתישאר רק טיפ-טיפונת.

7. יוצקים שתי מצקות מהבצק למחבת ומניחים על אש בינונית. בבצק תתחלנה להופיע בועות. כשכל הבצק מכוסה בבועות והוא שינה את צבעו מלבן לאפור, מכסים את המחבת ומחכים דקה וחצי.

8. מסירים מכסה, משחררים מהמחבת בעדינות בעזרת מרית ומחליקים לצלחת גדולה, כשחלק הבועות כלפי מעלה.

9. מצננים את המחבת על ידי טבילת החלק התחתון שלה (החיצוני, זה שנוגע באש), בקערה עם מים קרים, או על ידי שטיפתו של החלק החיצוני התחתון תחת מים זורמים בכיור. מחזירים לאש, אין מוסיפים שומן, ויוצקים פנימה עוד שתי מצקות מהבצק. מכינים עוד לחוח וכשהוא מוכן, הופכים אותו על הלחוח הקודם כך שבועות תיגענה בבועות (בסופו של דבר אמורה להתקבל ערימת זוגות לחוח המוצמדים זה אל זה בבועות).

10. ממשיכים להכין כך את כל הבצק. אמורים להתקבל כעשרה לחוח. אם הבצק מתחיל להידבק לתחתית המחבת מוסיפים עוד טיפ-טיפה מרגרינה או חמאה, ולא שוכחים לשפשף במגבת נייר כדי להיפטר מעודפים.

המתכון הועתק כלשונו מהאתר של גיל חובב













אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Powered By Blogger