יום ראשון, 16 במאי 2010

בסבוסה

הבסבוסה הכי טעימה שאכלתי.
להבדיל מכל העוגות האחרות שהן מאוד כבדות ודי חנק .
העוגה הזו מאוד אוורירית.


חומרים:


3/4 כוס שמן תירס (אני השתמשתי בקנולה)

2 ביצים. ...... אני שמה 3 ביצים.

3.5 כוסות סולת

1.5 כוסות סוכר

1.5 כפיות אבקת אפיה

1 כף תמצית וניל
3/4 כוס מיץ תפוזים


לסירופ:


2 כוסות מים

2 כוסות סוכר

1 כוס דבש (אני לא שמתי)

1 כפית תמצית מי ורדים



הכנה:

מקציפים ביצים וסוכר יחד במשך 5 דקות. מוסיפים את השמן בזילוף דק תוך הקצפה. מוסיפים לסירוגין סולת, תמצית וניל, אבקת אפיה ומיץ תפוזים וממשיכים לערבב עד שמקבלים תערובת אחידה.

משמנים תבנית פיירקס מלבנית. מעבירים את התערובת לתבנית ומשטחים בעזרת מרית.

בעזרת סכין מסמנים על העוגה פסים אלכסוניים, שתי וערב, שיחלקו אותה למעויינים קטנים. להניח חצי שקד במרכז כל מעויין.

לאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות במשך 30-40 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכה העוגה יוצא יבש.



כשהעוגה נאפית מכינים את הסירופ - מרתיחים יחד את כל החומרים, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל עד שכל הסוכר נמס.



כשהעוגה יוצאת מהתנור, חותכים למעוניינים לפי הסימון שעל העוגה ויוצקים את הסירופ על פני העוגה, עד שכל הסירופ נספג.

מגישים בטמפ' החדר. העוגה די מתפוררת מומלץ לאכול בצלחת.
 הבלילה די נוזלית ,אני לא הצלחתי לסמן בסכין מעויינים. רק אחרי שהעוגה הייתה מוכנה חתכתי למעויינים.

את המתכון קיבלתי ממגי האלופה מפורום מתכונים.
 אתם גם מוזמנים לבקר אותהכאן


‏אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה