יום שני, 21 במרץ 2011

לחם לבן בסגנון צרפתי


לסטארטר
1.5 כוס קמח ללחם
 1 כוס מים
                                                                  רבע כפית שמרים יבשים

לבצק:
• 400 גר' קמח לחם לבן
• 1.5 כפיות מלח
• כפית שמרים יבשים
• כוס מים
• מעט קמח לבן לקימוח

מכינים את הסטארטר:
 מערבבים בקערה את הקמח, השמרים ואת המים עד לקבלת עיסה אחידה. מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה ומניחים לכ-12שעות, עד שהעיסה תפוחה ומלאה בבועות.


מנפים לקערה גדולה את הקמח, מוסיפים את המלח ומערבבים. מוסיפים את השמרים ומערבבים שוב.

מוסיפים לקערה את סטארטר ואת המים ומערבבים בעזרת כף עץ, עד ליצירת בצק.

לשים במשך כ-10 דקות על משטח מקומח. הבצק צריך להיות מעט דביק.

מגלגלים את הבצק לכדור, מניחים אותו בקערה משומנת ומכסים בניילון נצמד או במגבת. משהים לתפיחה עד להכפלת נפח הבצק, כשעתיים.

מוציאים את הבצק מהקערה ומשטחים אותו על משטח, על מנת להוציא ממנו את האוויר שהצטבר בתוכו. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים.

מרדדים כל חלק למלבן באורך כ-30 ס"מ. מגלגלים את המלבן לגליל וצובטים את ה"תפר", כך שייסגר. מקמחים היטב כל כיכר.  אני קימחתי בקמח תירס

מניחים את הכיכרות על נייר אפיה מקומח היטב, כשצד התפר כלפי מטה, ומכסים בניילון נצמד או במגבת. מתפיחים עד להכפלת נפח הכיכרות, כשעה.

מחממים תנור לחום גבוה מאוד (250 מעלות). מניחים בתחתית התנור תבנית ריקה ובמסילה הנמוכה אבן אפייה (אם אין אבן אפיה, ניתן להשתמש בתבנית אפיה הפוכה).

לפני הכנסת הכיכרות לתנור, שופכים כוס מים לתבנית הריקה, לשם יצירת אדים בחלל התנור. חורצים 3 חריצים אלכסוניים בכל כיכר ומחליקים בזריזות לתנור, אל אבן האפייה.

אופים במשך כ-35 דקות, עד שנקישה על תחתית הכיכר תשמיע קול חלול. מצננים כ-10 דקות על רשת.


 המתכון   מאתר הנחתום.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Powered By Blogger