יום חמישי, 2 בדצמבר 2010

עוואמה, סופגניות מצריות.

לכבוד חנוכה. מתכון שונה לסופגניות קצת אחרות.

מתכון של רוני ונציה לסופגניות טעימות .מאוד שונות מהסופגניות הרגילות לחג.
חומרים
לסופגניות:
1 תפוח אדמה בינוני (150 גרם) מבושל במים ועדיין חמים
2 כוסות קמח (280 גרם)
1/2 שקית שמרית (25 גרם)
1 כפית סוכר
11/4 כוסות מים פושרים (300 מ"ל)
שמן לטיגון עמוק
לסירופ:
3 כוסות מים
3 כוסות סוכר
1 כפית מי זהר (מי פריחת הדרים)
לתוספות:
פיסטוקים קצוצים, קוקוס,
אופן ההכנה
מכינים את הבצק ומתפיחים:
מועכים את התפ"א עם כף ממי הבישול לפירה. מצננים מעט.

שמים את הקמח בקערת מיקסר ומערבבים לתוכו את השמרית. מוסיפים סוכר ומים ומעבדים עם וו לישה במהירות נמוכה עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים את מחית תפוח האדמה ולשים 10 דקות – הבצק יתקבל מאוד נוזלי ודביק, וזה בסדר. מעבירים את הבצק לקערה גדולה, מכסים בניילון נצמד ומניחים לתפוח עד הכפלת הנפח, שעה עד שעה וחצי.

מכינים את הסירופ:
בסיר על אש קטנה מבשלים מים וסוכר, במשך 15-20 דקות, עד שמתקבל סירופ אחיד וסמיך מעט.
מורידים מהאש ומקררים לגמרי טמפרטורת החדר.
מוסיפים מי זהר ומערבבים.
מטגנים, טובלים בסירופ ומגישים:

מחממים שמן לטיגון עמוק. מכינים קערית עם שמן וטובלים בה כפית קטנה (למניעת הידבקות הבצק). ממלאים את הכפית בבצק ומטילים לתוך השמן הלוהט. מטגנים עד להזהבה, הופכים לצד השני ומזהיבים. הבצק תופח מאוד במהלך הטיגון, ומתמלא בועות.
מוציאים את הכדורים בכף מחוררת ומספיגים לרגע על נייר סופג. מערבבים לסירופ מי זהר לתיבול. טובלים מיד את הכדורים הלוהטים בסירופ הקר.
משהים 10 שניות ומוציאים מהסירופ.

בתאבון




2 comments:

  1. מי זה רוני ונציה? המתכון מופיע באתר של קרין גורן אחד לאחד. http://www.carine.co.il/htmls/page_1713.aspx?c0=14142&bsp=14138

    השבמחק
  2. רוני וונציה היא שף קונדיטור .יש לי את המתכון בספר שלה,ולגבי קרין גורן,יכול להיות שהיא אכן לקחה את המתכון של רוני וונציה...זה לא המתכון היחידי שהיא לוקחת מאחרים!!!!

    השבמחק