יום ראשון, 8 בינואר 2012

~~~~~~~~~~~~~~~עוגיות פקאן~~~~~~~~~~~~~





עוגיות משגעות. מעולות אחרי הקפאה.


3/4    2 כוסות גדושות קמח
3/4   כוס אבקת סוכר...100 גרם, אני שמה קצת פחות.

 200 גרם חמאה רכה
1/3   כוס + כף שמן

למילוי העוגיות:
ממרח חלבה, נוטלה או ריבה



































































  ההכנה
מחממים תנור ל-160 מעלות.
במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים קמח, אבקת סוכר וחמאה לתערובת פירורית. מוסיפים שמן ומעבדים בלחיצות קצרות (פולסים) רק עד לקבלת בצק אחיד.
מגלגלים את הבצק לכדורים בקוטר 3 ס"מ ומניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה. נועצים את הבוהן במרכז כל כדור ליצירת גומה עמוקה, כמעט עד התחתית.

אופים ומרכיבים:
אופים 15-20 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להזהיב (הן אמורות להישאר בהירות). מצננים.
ממלאים את הגומות בממרח חלבה, נוטלה או ריבה (בעזרת שקית זילוף קטנה או כפית). שומרים בכלי אטום בשכבה אחת, מחוץ למקרר


כאמור אני שמתי רק פקאן.
מקור המתכון ויולה גורן. מקפה ויולה



















2 תגובות:

  1. הבצק ללא ביצים בכלל? רק כדי להיות בטוחה מתכננת להכין מחר

    תןדה,
    יעל

    השבמחק

Powered By Blogger