יום שלישי, 14 בספטמבר 2010

בורקס ממולא בשר וחצילים


מנת פתיחה נהדרת לשבת קודש.נכון שכבר פירסמתי רשומה של המתכון הזה,אבל נזכרתי בו השבוע ובונה עליו לתפריט הקרוב.
לכן, המלצה חוזרת.

למלית יש לקלות חציל על האש ,לקלף ולסנן.

לטגן בצל גדול היטב עד שמזהיב ולהוסיף חצי קילו בשר בקר טחון.
לערבב היטב את הבשר עד שכמעט כולו מוכן ,להוסיף סלסלת פטריות קצוצה דק ולתבל במלח,פלפל שחור,
מעט אגוז מוסקט,וכף אבקת מרק בצל.
להמשיך לערבב עד שכל הבשר מוכן.
אפשר לטעום ולתקן תיבול

לאחר שהבשר מתקרר מעט ,להוסיף לו את מלית החצילם ולערבב היטב.

אחרי שהמלית כולה הגיעה לטמפרטורת החדר אפשר למלא את הבצק.אני משתמשת בבצק עלים.

אני ממלאת מלבנים מעט ארוכים ,מגלגלת לרולדה קטנה ומקשטת מעל ברצועות דקיקות של בצק.
למרוח ביצה ולאפות עד שמתקבל צבע יפה.

בתאבון

4 תגובות:

  1. מאיוש מקסים!!!אני מכינה לערב סוכות,תודה וחג שמח.אילה

    השבמחק
  2. אהבתי...
    מכינה הערב
    חג שמח
    אלה

    השבמחק
  3. וואי..אני גם יכין את זה..נראה טעים

    השבמחק

Powered By Blogger